AllesEvents

Wat doe jij op de MOTORbeurs Utrecht? (dag 3)

Het was de 3e dag van de MOTORbeurs Utrecht. Met zijn 6 beurshallen en 70.000 vierkante meter aan motorplezier, is er geen moment waarop je je hoeft te vervelen. Op de Insta-story geven we je ook updates wat je kunt zien en we spraken natuurlijk ook een hele hoop leuke meiden die (willen) motor rijden. Wat kwamen zij allemaal doen?

Vooral veel kijken!

Wat-doe-jij-op-de-motorbeurs

De twee vriendinnen Eline (29) en Nina (26) hoorden we al van verre discussiëren over de verschillende motoren en ook de Ducati scrambler ‘Leuke motor maar ik denk vooral leuk als je in Italië rijdt’, aldus Nina. De Ducati X Diavel S, dat vinden de meiden wel wat. Nina rijdt een Suzuki Intruder en gebruikt hem vooral voor woon-werk verkeer. ‘ik rij nu 6 jaar motor en om de twee jaar heb ik een andere motor, daarnaast vind ik het belangrijk dat ik er een beetje aan kan sleutelen. Geef mij twee sleutels en ik haal hem zelf helemaal in-en uitelkaar’. Eline heeft sinds een jaar haar rijbewijs en rijdt een Yamaha xj6, ‘De motor huur ik nu, maar ik wil snel een eigen motor kopen! Op de Motorbeurs hoop ik een goeie kevlar Jeans te scoren. Super handig vooral als je een terrasje wil pakken na een motortocht, dan zit je niet met zo’n grote broek’. De meiden gaan vooral veel kijken en uitproberen, alle motoren staan nu bij elkaar.

Nog even doorsparen voor die droommotor

wat-doe-jij-op-de-motorbeurs

Bij Harley-Davidson is het een drukte van jewelste, die nieuwe modellen moeten natuurlijk uitgetest worden! We spreken Marlies (51) die 2 jaar geleden haar rijbewijs heeft gehaald en op een Honda CB600F Hornet rijdt. ‘Na een proefles bij de rijschool was ik helemaal verkocht! Sinds ik motor rij is er een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan, ik vind het zo leuk, dat ik zelfs een sleutelcursus heb gedaan! Ik rij samen met maatjes van de sportschool en tijdens een reünie van school kwamen we er achter dat ook veel oud-klasgenoten motor reden, dus daar rijden we ook mee. Droom motor is een Harley Roadster Sportster, maar dan moet ik wel nog even doorsparen.

Zelf stunten bij het Suzuki stuntteam?!

wat-doe-jij-op-de-motorbeurs

 

 We lopen naar het buitenterrein waar spectaculaire motorshows gegeven worden door verschillende stuntteams. Het Suzuki Stuntteam met o.a. Kimberly Schijven zet op dat moment een waanzinnige show neer. Wheelies, driften en nog veel meer spectaculaire stunts. Het is één groot spektakel, waarbij de motoren rakelings langs elkaar schieten ‘we weten heel goed wat we doen hoor en kunnen lezen en schrijven met elkaar. We trainen uiteraard ook veel. Het voelt bijna als een soort familie’, aldus Kimberly. Na afloop van de show is er Suzuki taxi, waar je voor 10 euro achterop kunt zitten en te gekke stunts gaat uithalen met het Suzuki stuntteam. Die ervaring is echt geweldig en raden we je absoluut aan. De kracht en het gevoel is onbeschrijfelijk. Binnenkort hebben we een leuk interview met Kimberly, die ook mee deed met de wereld kampioenschappen wheelie rijden en de snelste vrouw ter wereld is. Wil je een wheelie leren bij de stuntschool van Kimberly en het team dan kijk dan hier.

Super graag leren motor rijden!

Wat-doe-jij-op-de-motorbeurs?

We zagen twee meiden met hun vader rondom de Moto Guzzi V7 lll Carbon staan. ‘We komen hier om mooie motors te kijken en we rijden al van kinds af aan bij m’n vader achterop’, aldus Fleur (16) en Linde (19). Beide hebben hun rijbewijs nog niet gehaald, maar Fleur wil super graag leren motor rijden ‘Ik weet ook al welke motor; een Ducati Superbike, het moet gewoon een Ducati zijn!’. Linde twijfelt nog een beetje ‘ik moet eerst m’n rijbewijs nog halen, daar doe ik al iets te lang over, maar als m’n zusje hem gaat halen doe ik het misschien ook wel’. Een motor-pak en helm hebben de meiden wel al. Beschermd op de motor te zitten vinden ze belangrijk, ‘Op Youtube zie je zulke verschrikkelijke filmpjes, dat willen we niet’

 

Wil je ook geïnterviewd worden door Motormeiden, laat het de redactie weten. Volg ons ook op Facebook en instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *