Interview: hoe kan de hond mee op de motor?

Onze trouwe viervoeter nemen we tegenwoordig overal mee naartoe. In de auto, met het vliegtuig, in een mandje op de fiets en als we het mogen geloven nu dus ook op de motor. Wij vroegen ons ook af hoe dat precies werkt en spraken Colette, die sinds kort samen met haar hond Lizzy Roos motorritjes maakt.

Waarom wil je een hond meenemen op de motor?
Lizzy Roos is van juni 2016 en echt een typische jack Russell. We noemen haar trouwens Lizz of Draak. Ik ben een alleenstaande moeder, de kinderen zijn volwassen en heb alleen tegenover Lizz de verplichting om er voor haar te zijn. In september 2017 heb ik mijn rijbewijs gehaald, dat wilde ik al zo lang. Lizz is mijn schaduw en samen gaan we er dus lekker erop uit.

Hoe werkt het precies met de hond op de motor?
We hebben een speciale mand gekocht die je achterop de motor bevestigd. Hij voldoet aan alle veiligheidseisen. De mand heeft een opening aan de zijkant en bovenkant.  Voor frisse lucht zit aan de zijkanten een gaas, de deksel aan de bovenkant kun je open laten of dichtritsen. In de koffer zit Lizz op een zacht kussen en er is een gesp om je hond vast te maken. Zelf gebruik ik een tuigje zodat ze wat meer bewegingsvrijheid heeft. Verder zit er nog een etens- en waterbak bij en twee ruimtes om spullen in op te bergen.

hoe-kan-de-hond-mee-op-de-motor

Hoe bevestig je de mand?
Ik rij zelf op een BMW GS 800. Je bevestigt de mand op het rek van de topkoffer, maar dat is mij iets kleiner, waardoor ik extra schroeven heb geplaatst die de mand aan het rek verbindt. Daarnaast worden er 4 banden bijgeleverd en 4 haringen zodat je de mand ook vast kan zetten in het gras.

Die mand staat voor “met m’n baasje mee iets leuks doen”

Hoe heb je de hond leren wennen aan het motorrijden?
Om de Lizz aan de mand te laten wennen, heb ik haar het afgelopen jaar, al meegenomen. In de auto of op de fiets naar de winkel. Ze is zo blij als de tas gepakt wordt. Het is haar veilige plekje, die mand staat voor “met m’n baasje mee iets leuks doen”.

Ben je al op pad geweest?
We bouwen het op. Eerst het bos 5km dan het strand 15km en zo uitbreiden. Op dit moment went ze bij stil staan aan het geluid. Vorige week zijn we voor het eerst een stukje gaan rijden. Voor haar is het leven een feestje en ze blijft een echte jack russell dus lekker aanwezig.

hoe-kan-de-hond-mee-op-de-motor

Wat zijn de reacties van mensen om je heen?
Bekijks hebben we wel hihi. Motor en hond hoe doet ze dat? Toen we naar het bos gingen en na de koffie weg reden, hadden ontzettend veel bekijks, dat was heel grappig. De lente mag wat mij betreft beginnen zodat we met de motor andere uitlaatplekken kunnen bezoeken en als de bal mee is is ze helemaal enthousiast

Vinden mensen het niet zielig?
Op Facebook lees ik ook reacties dat mensen het afkeuren, maar haar alleen thuis laten is ook zielig. Ik merk helemaal niks aan Lizz dat ze het niet wil. Mee is bingo. Wel wil ze haar kop uit het mandje hangen, maar ik kies er nu nog voor om het gaasje ervoor te doen.

Heb je een droombestemming met de hond?
Mijn droom is om met Lizz op de motor op avontuur te gaan. Mijn éérste trip in het buitenland is binnenkort naar Doel in Belgie, dan de Eifel in Duitsland en de Provence in Frankrijk met zijn lavendel velden. Als lizz het goed blijft doen en de temperaturen vallen mee dan gaat ze lekker mee, tenslotte is ze mijn maatje en genieten doen we samen. Als het buitenland te ver is dan zal een van mijn dochters voor haar zorgen.

Waar heb je de tas gekocht?
Ik heb hem gekocht bij  PRDCustoms.nl. Het merk is küryakyn grand pet place koste toen 285 euro.

Wij wensen Colette en Lizz veel veilige kilometers toe! Ook een leuk of inspirerend verhaal? Laat het de redactie weten en volg Motormeiden op Instagram en Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *