AllesInspirerendTravel

Interview: ‘Er lopen koeien en geiten over de weg en er zijn geen verkeersregels’

Het is 4,5 uur later dan in Nederland, we bellen via een Whatsapp verbinding met de 27-jarige Danique Gal. We kwamen Danique een tijd geleden tegen op haar Harley 883 sportster XL tijdens het motorevent Distinguished Gentlemens Ride. Op dit moment runt ze met haar vriend een vakantieparadijs in Sri Lanka.

 

Rij je ook op de motor in Sri Lanka?

Met gevaar voor eigen leven! Ze rijden hier aan de linkerkant, er lopen koeien en geiten over de weg en er zijn geen verkeersregels, dus een beetje een chaos. Meestal neem ik de tuk-tuk. Je moet trouwens niet meekijken in het verkeer want het gaat meestal maar net goed. Zelf zou ik hier niet zo snel de motor pakken maar ik heb wel een brommertje waar ik regelmatig op rij, dat vind ik snel genoeg.

Danique-wil-haar-motor-het-liefst-helemaal-ombouwen
Het brommertje waar Danique in Sri Lanka op rijdt.

 

Kun je er wel een beetje roadtrippen?

Toevallig was er vorige week een Nederlandse jongen bij ons te gast die een motortrip deed door Sri Lanka. Zijn trip ging o.a. langs de stranden, door de bergen en het binnenland.

Wat is het verhaal achter Sri Lanka?

Mijn vriend en ik runnen sinds een paar jaar een klein vakantieparadijsje in Sri Lanka, Dharma Village. Ik wilde eerst afstuderen en mijn pabo-diploma behalen, daarna ben ik gelijk die kant op gegaan. Mijn studie was best zwaar en ik kom hier echt tot rust. Geen stress. Als vegetariër kun je hier ook echt je hart ophalen aan al het lekkere eten! Overal verse groenten en fruit! We hebben bananenbomen en kokosnoten in de tuin, die halen we met een stok uit de boom.

Klinkt als een paradijsje!

Ja, dat is het ook. We hebben er wel hard voor gewerkt, alles gerenoveerd en leeg getrokken, de tuin opnieuw aangelegd, het interieur en de badkamers vernieuwd. Ook met hulp van lokale klusjesmannen natuurlijk. Die stuur ik dan aan, anders doen ze echt compleet iets anders. Het gaat hier net even wat anders, haha! Naast alle klusjes doen we ook veel leuke dingen. Dan huur ik een busje en neem ik de gasten op sleeptouw, of we varen met onze boot naar de kust.

Waarom ben je zelf begonnen met motorrijden?

Op mijn 18e wilde ik mijn motorrijbewijs al halen, maar dat was te druk met ook nog de autorijlessen ernaast. Op mijn 20ste wist ik het zeker, maar ik heb gewacht tot mijn 23ste omdat ik voor het zware motorrijbewijs wilde gaan. Ik ben toen in een keer geslaagd. Vanaf het moment dat je je rijbewijs hebt ga je het pas echt leren rijden.

Hoe heb jij dan echt leren motorrijden?

Ik pakte elke keer de motor van mijn vriend: de Harley Davidson 883 sportster XL, hij vond dat ook wel leuk. Die motor werd op een gegeven moment echt van mij! Ik leerde steeds beter rijden en bochten nemen, maar had wel echt even de tijd nodig om hem eigen te maken. In het begin bereed de motor mij in plaats van ik hem. Het moment dat ik dacht; ik heb hem onder controle, dat was echt een heel mooi moment!

The good ol’ sporty ?? thanks ? @nielspoerwo

A post shared by Dani (@dani.the.gal) on

Je hebt dus eigenlijk de motor van je vriend ingepikt. Wat rijdt hij dan?

Haha! Ja, eigenlijk wel! Mijn vriend heeft een andere gekocht. De nieuwste Harley Davidson Dyna Low Rider S uit 2017. Dat is echt een monster! Dat ding heeft 1800 cc! Zo veel vermogen! Bijna onmogelijk om hem helemaal open te trekken. Dat heb ik uiteraard wel geprobeerd. Je voelt de wind tegen je helm aan, de druk van de wind, wel heftig hoor.

A post shared by Dani (@dani.the.gal) on

Waarom rij je een Harley Davidson 883 Sportster Extra Low?

Het is echt een heerlijke motor, echt een die bij mij past. Voor een Harley is het een vrij lichte en sportieve motor, daarom vind ik het ook wel een beetje een vrouwen motor. Als mijn vriend er op reed, en die is best wel groot, dan zag hij eruit als een beer op een circusfietsje, haha. Hij staat mij veel beter! Daarnaast zit er echt een fantastische uitlaat op. Een Screamin’ eagle! Als ik in Amsterdam rij en een beetje gas geef dan staan alle scooteralarmen te loeien.

Wat is je grootste angst?

Mijn grootste angst is eigenlijk om ermee onderuit te gaan. Hij heeft ook geen valbeugels of zo. Laatst reed ik met een groepje gasten mee toen het stoplicht opeens op oranje sprong. Ik gaf nog snel gas bij en op het laatste moment zag ik dat het verkeer stil stond. Ik ging voluit in de remmen waardoor het achterwiel blokkeerde. Een remspoor van 5 meter, maar ik hield hem overeind! Eenmaal tot stilstand gekomen wist ik van de schrik niet meer hoe mijn motor werkte. Ik trilde helemaal en was echt in shock. Uiteindelijk zijn we op adem gekomen bij het dichtstbijzijnde tankstation. Maar dat was echt schrikken.

Gelukkig dat je het nog kunt navertellen! Heb je nog een droommotor of en motordroom?

Ik vind het leuk om te sleutelen aan een motor en zou dat heel graag willen leren. Dan kan ik zelf wat onderhoudsbeurtjes doen en weet ik een beetje hoe de techniek werkt. Daarnaast zou ik graag mijn motor eigenhandig willen ombouwen. Het chroom vervangen door matzwart, een ander zadel erop, misschien een andere uitlaat. Eigenlijk zou ik alles wel willen veranderen.

Wanneer zien we je weer op de Nederlandse wegen?

Ergens in april ga ik waarschijnlijk weer terug richting Amsterdam. Ik zou het leuk vinden om ook andere meiden te ontmoeten die motor rijden, misschien kunnen we een ritje samen doen?!

 

Wil je ook geinterviewd worden door Motormeiden, laat het de redactie weten. Volg ons op Facebook en instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *