AllesLifestyle

“Je weet pas wat je mist als de MAG er niet meer is”

“Je kunt pas actie voeren als je precies weet waar je het over hebt”. Dat zijn de wijze woorden van Hugo Pinksterboer en Vera de Bruijn van motorrijdersactiegroep MAG. Deze fanatieke belangenvereniging zet zich al jaren in voor de veiligheid van motorrijders. Zodat jij veilig, verantwoord en vrij de weg op kunt gaan. De MAG zit letterlijk in elke straatsteen en in elk stoplicht en heeft een flinke vinger in de motorpap van politiek Den Haag. Tijd voor een goed gesprek tussen Motormeiden en de MAG.

Redactie: Tessa Deurloo

Duo-interview
Hugo Pinksterboer – Hoofdredacteur MAG
Vera de Bruijn – Beleidsmedewerker MAG

 

“De MAG zorgt ervoor dat de motorrijder niet vergeten wordt”

Van stoplichten die niet op groen gaan tot “botsvriendelijke” lantaarnpalen en de kabelvangrail, een voor motorrijders levensgevaarlijke vangrail met metalen kabels, de zogenaamde eiersnijder. Hugo en Vera noemen een lijst van onderwerpen op waar ze afgelopen jaren actie voor gevoerd hebben en menig motorrijder hebben behoed voor het ergste.

“We hebben nog veel meer voorbeelden maar de meeste obstakels tackelen we al voordat ze naar buiten komen of worden uitgevoerd”. Dat is volgens Vera ook een van de sterktepunten van de MAG maar tegelijkertijd ook een zwaktepunt.

Zweedse duikdrempel

“Mensen zien vaak niet wat we allemaal doen. Zo ontdekten we dat men in ‘s Hertogenbosch de Zweedse duikdrempel wilde plaatsen. Die drempel zakt een stuk in de weg als je te hard rijdt. Gelukkig hadden ze onderzoek laten doen. Dat liet zien hoe gevaarlijk die drempel kon zijn. Nu presenteren wij dat rapport aan elke gemeente die over die drempel nadenkt. Zo voorkomen we een hoop ellende – maar niemand die het merkt.”

Politica Cora van Nieuwenhuizen snapt heel goed waar MAG mee bezig is. De minister van infrastructuur en waterstaat is met de MAG van mening dat we hier ook geen behoefte hebben aan een apk voor motoren, daar was namelijk onlangs sprake van. Daarnaast is ze er alert op dat motorrijders door het ministerie niet vergeten worden. Ook daar draagt de MAG aan bij.

Stoplicht-man zet alles voor jou op groen

Voor veel motorrijders een herkenbaar fenomeen, een stoplicht dat niet op groen gaat of lantaarnpaal die uit staat! Daar ergeren we ons natuurlijk ook groen en geel aan! Bij de MAG draait Peter Zuurbier aan de knoppen om jouw (stop)licht weer op groen te krijgen. Peter weet precies wie hij moet hebben, merkte Hugo onlangs. “Er stonden hier drie defecte lantaarnpalen in een snelle bocht. Ik dacht heel eigenwijs om dat zelf even op te lossen. Toen ik ging bellen werd ik van het kastje naar de muur gestuurd. Eén mailtje naar Peter en een dag later werkten ze weer”, aldus Hugo.

Rood stoplicht melden? Mail naar Peter en alle lichten gaan weer op groen.

Kennis is macht!

De MAG zit aan tafel met heel veel verschillende partijen van de ontwerper van lantaarnpalen tot aan beleidsvoerders. ‘Als je weet wie het ontwerp heeft gedaan en daarmee in gesprek gaat dan kun je pas duidelijk je punt maken. Wij gaan daarom met al die verschillende lagen in gesprek en zijn daarom ook heel goed geïnformeerd”.

Wat mis je?!

Bij het afronden van het interview met Vera en Hugo worden nog tientallen voorbeelden genoemd waarom het zo belangrijk is dat de MAG er is en dat het aantal lidmaatschappen echt omhoog moet. “Je weet pas wat je mist als de MAG er niet meer is” zegt Hugo. En daar sluiten we ons als Motormeiden graag bij aan!

Word lid van de MAG

Motormeiden is uiteraard al lid van Motorrijdersactiegroep. Support ook de MAG en word lid, voor slechts 33,- euro per kalenderjaar! Klik hier om lid te worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *