Alles

Kawasaki introduceert revolutionaire Ninja 7 Hybrid

Persbericht: Als allereerste motorfietsfabrikant ter wereld introduceert Kawasaki een hybride motorfiets; de nieuwe Ninja 7 Hybrid. Deze unieke ‘’Game Changer’’ geeft een kijk op de motorwereld van morgen en zal begin 2024 verkrijgbaar zijn bij de Kawasaki dealers.

Als allereerste in zijn soort legt de Ninja 7 Hybrid de lat voor HEV-motorrijden meteen hoog.  Dit revolutionaire nieuwe model weet de voordelen van de twee typen aandrijvingen naadloos te combineren.

Het hart van de Ninja 7 Hybrid wordt gevormd door de innovatieve combinatie van een nieuwe 451cc paralleltwin gekoppeld aan een handgeschakelde/automatische versnellingsbak en een elektrische tractiemotor plus accu. Een futuristische combinatie die een, tot nu toe, niet eerder vertoonde rijervaring biedt; uitstekende acceleratie gecombineerd met een zeer laag benzineverbruik. Het totale vermogen bedraagt 43,5kW. Wanneer de ‘’E-boost’’ functie is ingeschakeld stijgt dit naar 51,1kW. Rijders kunnen kiezen uit drie rijmodi (SPORT-HYBRID, ECO-HYBRID en EV) die elk een geheel eigen karakter hebben en geschikt zijn voor uiteenlopende rijsituaties.

Andere innovaties zijn onder andere de stationaire stop waarbij de verbrandingsmotor uitgeschakeld wordt bij stilstand om brandstof te besparen, de automatische startpositiezoeker (ALPF) die – indien geactiveerd – automatisch de eerste versnelling selecteert bij stilstand en een “Walk Mode” om voor- én achteruit manoeuvreren gemakkelijker te maken.

Door gebruik te maken van een speciaal ontworpen versie van Kawasaki’s bekende trellis frame kunnen de brandstofmotor, elektrische tractiemotor en de accu compact gemonteerd worden om zo een optimale gewichtsverdeling te verkrijgen. Qua styling is de Ninja 7 Hybrid voorzien van een unieke HEV-elementen zoals een speciale kleurstelling en een ‘’doorzichtig’’ kuipdeel welke de accu toont. Het full colour TFT-display is voorzien van smartphoneconnectiviteit welke te verbinden is met de Kawasaki Rideology app.

UPDATE: Specificaties

De hybride combinatie wordt gevormd door een gloednieuwe 451cc parallel twin en een elektrische tractiemotor met een gecombineerd vermogen van 59pk (69 pk met E-boost functie) en een koppel van 60.4 Nm vanaf 2.800 tpm. In de volledig elektrische modus is de elektromotor goed voor een constante output van 7kW en een range van 12km afhankelijk van de rijomstandigheden.

Op het gebied van acceleratie en verbruik levert de Ninja 7 Hybrid topprestaties. Acceleratie vanuit stilstand is vergelijkbaar met die van een sportieve 1000cc en een brandstofverbruik dat vergelijkbaar is met dat van de 250cc-klasse. In Sport-modus is een verbruik van 1 op 25km mogelijk, in ECO-modus is dit zelfs 1 op 27.

Bovendien is dit innovatieve nieuwe model uitgerust met een regeneratief systeem, waardoor de vertragende energie tijdens het rijden terug naar de accu wordt geleid wanneer de rijder het gas loslaat. Dit draagt bij aan een grotere actieradius.

Begin 2024 is de Ninja 7 Hybrid beschikbaar bij de Kawasaki dealers. Ga voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.nl.