AllesMotorkleding

Kevlar, motorjeans of -legging, wat kies jij?

Er is zoveel keuze wat betreft motorbroeken. Ga je voor twaron, kevlar, jeans of een motorlegging? Waarschijnlijk heb jij ook meerdere motorbroeken in de kast hangen. Waar baseer jij jouw keuze op? Comfort, passend bij je motor of de ritten die je maakt? Wij lichten kevlar, motorjeans en -legging toe, omdat deze steeds populairder worden. 

Redactie: Leonie Ruinemans / Tessa Deurloo
Items:
PMJ Skinny Lady (€ 171,95) |  REV’IT Westwood (€ 199,99) | Stella Callie Denim Waxed (€ 157,50) | PMJ New Rider (€ 134,95) | PMJ Spring lady (€ 152,95)

Kevlar of gewone motorjeans? Wat kies jij?

Een kevlar motorjeans is gemaakt van normale denimstof en is aan de binnenzijde voorzien van een slijtvaste aramidestof. Deze stof staat beter bekend onder de merknaam Kevlar, Cordura of Twaron, die op kritische delen van de motorjeans worden geplaatst. Dit zijn plekken die het meeste risico hebben om in contact te komen met het asfalt tijdens een crash. 

PMJ Skinny Lady

Neem bijvoorbeeld de PMJ Skinny Lady motorjeans. Een superstretchy model met een hogere taille en 100% Twaron op de knieën. Twaron is overigens vergelijkbaar met Kevlar. Daarnaast is het mogelijk om extra protectiestukken op de heupen en knieën toe te voegen. De skinny lady is verkrijgbaar t/m maat XL. 

Draag de PMJ Skinny Lady ook casual

Het leuke aan deze motorjeans is dat je hem ook casual kunt dragen. Haal de protectiestukken eruit en niemand ziet meer dat jij een motorjeans aan hebt. De broek moet je overigens wel helemaal uittrekken om de knieprotectie eruit te krijgen. De PMJ Skinny Lady is verkrijgbaar bij Biker Outfit

REV’IT WESTWOOD

Weer zo’n mooie jeans! Bij de REV’IT Westwood is gebruik gemaakt van stretch Cordura en een COOLMAX® element om vocht af te voeren. De 3M Scotchlite™ reflectie op de omslag van de jeans zorgt voor extra zichtbaarheid in het donker. Er worden standaard CE-level 1 knieprotectoren bij geleverd, maar ze zijn ook optioneel te upgraden met SEESMART heupprotectoren.

Motorjeans met kevlar panelen

In plaats van Kevlar over de hele motorbroek te gebruiken, wordt er door veel merken gekozen om Kevlar te plaatsen op kritieke punten, dat geeft een stuk meer bewegingsvrijheid. Een motorjeans die volledig van Kevlar is gevoerd, is meestal erg stug en dik. maar wel veiliger.

Traditionele motorjeans met toffe waxlaag

De Stella Callie Denim Waxed is een traditionele motorjeans met een stretch denimlaag en stetch Kevlar panelen. De Kevlar panelen op het zitvlak en knieën zorgen voor een hoge slijtvastheid. Daarnaast is deze jeans voorzien van een waxlaag. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar het houdt ook een klein regenbuitje tegen. Ook zitten er stretchpanelen bij de knieën op het bovenbeen waardoor je je benen makkelijk kunt buigen en strekken.

Motorjeans met versterkte vezel

Er zijn motorjeans waarvan de gehele denimstof is verweven met een corduradraad of een aramidevezel. Dit houdt in dat de denimvezels om en om worden afgewisseld met een slijtvaste vezel. Het voordeel van dit type motorjeans is dat ze volledige slijtvastheid bieden. 

PMJ New Rider – 5x sterker dan staal!

Als veiligheid jouw voornaamste eis is bij de aanschaf van motorjeans, dan is New Rider van PMJ Jeans een echte aanrader. Deze motorjeans is versterkt met 100% Twaron, dat 5x sterker is dan staal. De Rider heeft de looks van een normale spijkerbroek maar de veiligheid van een motorjeans. Dit type motorjeans heeft een hoge comfortfactor maar is wel wat warmer dan de Kevlar motorjeans. 

Extra beschermingsstukken

De PMJ New Rider is een eenvoudige motorjeans met alle voordelen van bescherming. Er zitten extra beschermers op de knieën die verwijderbaar en verstelbaar zijn. Daarnaast kun je extra protectie op de heupen toevoegen.  

Motorlegging

Naast de eendelige motorlegging komen er steeds meer motorleggings op de markt die zonder andere broek gedragen kunnen worden. De binnenvoering hiervan bestaat uit Kevlar of een andere versterkte vezel. Juist vanwege de pasvorm is de motorlegging erg populair. 

PMJ Spring Lady

De diepzwarte PMJ Spring lady motorlegging is gemaakt van stretch Cordura met Single Layer Technologie. Dit is het nieuwste van het nieuwste op gebied van motorjeans en leggings. Geen (kevlar)laag die erachter zit, maar slijtvast materiaal wat verweven zit in de stof. Hij voelt nu echt als een gewone legging: dun en koel. De legging heeft overigens een mooie glans.

Protectie bij PMJ Spring Lady

Op de knieën en heupen kun je extra protectie aanbrengen en deze legging zit extra hoog waardoor je geen koude rug hebt. Vergeet ritsen en knopen om de broek vastte doen, deze legging glijdt zo over je heupen. Aan de bovenkant zit er ook een extra mogelijkheid om een mooie riem in de toen.   

Ruime keuze aan motorbroeken

Er is dus volop keuze voor een veilige en tegelijkertijd casual, comfortabele look. Het beste is om verschillende type broeken te passen en je goed te laten adviseren in de winkel. Een ledere motorbroek is nog altijd het veiligst om te dragen op de motor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *