InspirerendLifestyle

Review Muc-Off: Een ware treatment voor je motor

Je herkent ze meteen; de spuitbussen met knalroze vloeistof van Muc-Off. Een merk dat zich toelegt op het samenstellen van innovatieve schoonmaakproducten voor je motor, zodat deze in optimale conditie blijft. De redactie van Motormeiden vroeg een pakket op om uit te testen.  Lees snel de eerlijke review van Ineke en Tessa.

Redactie: Ineke Pigge & Tessa Bron

Wij waren sceptisch!

“Om eerlijk te zijn, ben ik een beetje sceptisch over de producten. Op een motor rijd je en schoonmaken, tsja je gooit hem eens in de zoveel tijd onder de tuinslag, of je laat hem in een buitje staan, en schoon is ‘ie weer.  Maar we gaan aan de slag met het pakket: Motorcycle cleaner, een set borstels, Speed Polish, Motorcycle protectant, screen cleaner spray, hand sanitizing spray en multi use surface cleaner.  

Waar begin je aan?

Ben je net zoals Ineke een nitwit als het aankomt op motors poetsen en weet je niet goed waar je moet beginnen? Met Muc-Off geen zorgen. Op de verpakking staat precies welke spuitbus voor welke stap bedoeld is, zo wordt je  in no-time door het schoonmaakproces heen geloodst en wordt het misschien nog leuk ook?! Muc-Off

 

Stappenplan

Met een spuitbus vol vrolijke knalroze vloeistof, pray ik de motor in met Motorcycle cleaner. Alleen het kleurtje al zorgt ervoor dat ik het minder erg vind om aan de slag te gaan. En, zoals gezegd, het vuil spoelt zo van mijn motor af! Met de bijgeleverde handige borstels poetsen we het hardnekkigste vuil weg van tussen de ketting. Ook fijn is dat je geen witte strepen tegenkomt bij het afspuiten.

Beschermen tegen vuil

Daarna tijd voor stap 2, het beschermen van de motor tegen vuil. Want zeg nou zelf, voorkomen is beter dan genezen. De Motorcycle protectant is een all-round spray die op elk materiaal kan worden gebruikt en ervoor zorgt dat er geen vuil aan je motor hecht tussen wasbeurten door. Handig, dan hoef ik nog steeds niet zo vaak te spoelen.

Wax-in wax-out

Daarnaast probeerden we de Speed Polish, een soort wax die je op je velgen, maar ook op de lak van je motor spuit. Het vuil veeg je er meteen af met de fijne microvezeldoek. Ik denk dat mijn velgen nog nooit zo mooi hebben geglommen. En als het gaat regenen, blijven de druppeltjes mooi liggen en trekken niet in je lak.

Vizier en spiegels

Motor schoon? Nu m’n helmvizier en motorspiegels nog! Dit doe ik met de screen cleaner spray , die je overigens ook kunt gebruiken om je telefoon- of laptopscherm schoon te maken. ‘ Shine bright like a diamond’ dacht ik toen ik terug naar huis reed. ”

poetsen
Ineke – Wax in wax out
Conclusie

Een ware treatment voor je geliefde tweewieler, die af en toe wat extra liefde verdient. Het vuil glijdt zo van je motor en nog een fijne bonus: de producten ruiken ook nog eens heel erg lekker, waardoor het schoonmaken van je motor nog leuker wordt. Ik kijk er zelfs naar uit om mijn motor nog een keer te poetsen! Wie had dat ooit gedacht?

View this post on Instagram

#sopchallenge #motormeiden #muc-off

A post shared by Ineke (@ineke_amsterdam) on

Wist je trouwens dat Muc-Off ook een hele serie antibacteriële producten heeft? Zo kun je niet alleen je motor schoonmaken, maar ook je handen vrij van bacteriën houden met de handspray en je huis poetsen met de multi use surface cleaner. Heb jij favoriete producten om je motor mee schoon te maken? Laat het ons weten!

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *