AllesMotorkleding

Knox Urbane Pro MK3 – Motorrijden in een t-shirtje?

De Knox Urbane Pro MK3 Woman motorjas is een fantastische keuze voor de zomer. Laat het mooie weer maar komen! Het vest is super luchtig en dankzij de slim-fit pasvorm kun je hem zelfs met een t-shirtje dragen. Je zit letterlijk strak in het pak, overigens wel met heel veel stretch, wat een heel veilig en comfortabel gevoel geeft. Het voelt als corrigerende onderkleding, maar ziet er gelukkig super stijlvol uit!

Redactie: Tessa Deurloo / draagt maat 36 van dit vest
Foto credits: @bikes by jane 
Motor: Honda Africa Twin

Motorrijden in een t-shirtje?

Dit vest is ontworpen om op zichzelf gedragen te worden in warm weer, zonder extra jas nodig te hebben. Wij rijden ermee in de woestijn en in de bergen! Waar hij echt perfect voor is! De Women’s Urbane Pro MK3 is een van de meest veelzijdige kledingstukken in jouw garderobe.

Zo draag ik dit vest met een spaghetti shirtje, maar als je in gebieden rijdt waar de temperatuur heel erg schommelt, zoals in de bergen of een woestijn, kun je over dit vest ook een warme motorjas dragen. Dan heb je het nooit te koud of te warm. Hij zit zo dicht op je huid dat je er makkelijk een jas over heen kunt dragen.

TOP: Erg fijn is dat dit vest lekker lang is en er taille in zit! Je hebt daardoor geen blote rug bij het rijden, dan zouden we hem ook niet goedkeuren trouwens!

Op je plaats blijven!

De Women’s Urbane Pro MK3 blijft goed op zijn plaats en wanneer hij dicht op het lichaam wordt gedragen, blijft de protectie goed zitten en verschuift niet. De berschermingsmatjes zijn van level 2, zitten op jouw schouders, ellenbogen en in je rug. Je kunt bij de borst aan de binnenkant van het mesh ook nog optioneel bescherming erin doen.

Waarom kiezen voor Knox Urbane Pro MK3

Deze jas is CE-goedgekeurd als “Class AA” met ingebouwde slijtvaste eigenschappen, wat betekent dat een extra buitenlaag niet nodig is, tenzij je dat zelf wilt, je kunt er dus ook jouw ‘gewone’ jas of een vest over heen dragen. De Urbane Pro MK3 Woman is vervaardigd uit speciaal nylon en textiel, wat de jas een uitstekende slijtvastheid geeft.

Tip: De bijpassende KNOX handschoenen voor warm weer zijn ook geweldig 
Tip: Deze jas van Knox is trouwens wel waterproof: Women’s ttor Armoured Shirt & Waterproof Shell > Tip: Het nieuwe model van Knox: Women’s tor Armoured Shirt & Waterproof Shell wordt geleverd met een waterdichte jas.

Plussen en minnen

Een tijd geleden hebben we ook de Pando Moto Body getest en als we moeten kiezen dan gaan we voor KNOX. Het materiaal is namelijk veel prettiger dragen, is elastischer en bij de body kwamen de zijstukken omhoog. Met de Knox Urban Pro MK3 ben je echt goed beschermd. Wij zouden voor de extra veiligheid een bodyprotector of airbagvest dragen. Dit is echt een motorjas voor de zomer,  neem een regenpakje mee als je een zomerbui verwacht.

Wat iets minder praktisch is: Wij maken onze kleding altijd vast aan de broek, bij een val kan je motorkleding verschuiven. Aan de binnenkant van dit vest zitten lussen waar je een broeksriem doorheen moet halen en diezelfde riem moet je door een motorbroek halen. Een motorbroek of jeans met lussen is dus belangrijk om mee te combineren en vergeet je eigen riem niet.

Knox Urbane Pro MK3 Woman kleuren

Mocht je liever een andere kleur willen, dan hebben ze ook diverse andere kleurenopties voor de Urbane Pro MK3 Woman beschikbaar.  Wat dacht je van koper met zwart?  Ook zijn er van Knox speciale broeken van hetzelfde materiaal, zodat hij perfect aansluit.

Knox wordt gedistribueerd door Jopa. Voor een dealer in de buurt kijk op: https://www.jopa.nl/nl/dealers/jopa-dealers