Motornieuws

Interview: ‘Mijn 9-jarige zoon heeft er een sport van gemaakt om Richa te spotten’

De gedreven Vlaamse An Petein staat aan het hoofd van Retail Operations bij MKC Moto en Richa. Ze geeft zelf toe dat het een hele mond vol is, maar het is ook een zeer uitdagende rol. An reist door heel Europa om ervoor te zorgen dat de winkels van MKC Moto optimaal functioneren en hoe de merkbeleving van Richa wordt ervaren in de winkel. Heb je je ooit afgevraagd waarom elke MKC-winkel dezelfde uitstraling heeft en je altijd uitstekend geholpen wordt? Dat is te danken aan het werk van An en haar retailteam.

Redactie: Tessa Deurloo
Interview: An Petein – Head Retail Operations MKC MOTO

Vraag: Hoe drink je je koffie?

An Petein: Ik drink mijn koffie zwart met een zoetje.

 Vraag: Hoe lang werk je al als Head Retail Operations bij MKC en wat deed je daarvoor?

An Petein: Ik werk nu 1 jaar voor MKC Moto en ik kom uit de retailbranche, met ervaring in de supermarkt en fashion sector, bij bedrijven zoals Delhaize, Inno en Carrefour Hypermarkt. Die winkels hadden soms een winkel oppervlakte van 11.000 vierkante meter

 

Vraag: Wat is jouw rol bij MKC en wat houdt je functie precies in?

An Petein: Mijn rol is om meer structuur en uniformiteit in de organisatie te brengen. Er zijn 18 MKC Moto winkels, verspreid over Nederland, België en Oostenrijk. Ik ben dus heel vaak op de baan en in contact met alle teams en winkels. Elke winkel heeft een storemanager, een assistent en uiteraard nog veel medewerkers.

Gezien we in de meerderheid van de winkels 7 op 7 open zijn hebben we een grote ploeg. De area manager van Nederland, Ilse, en van Belgiê, Mathias, rapporteren rechtstreeks aan mij. Samen staan we in voor het reilen en zeilen binnen de winkels. Daarnaast controleer ik de processen en bespreken we de verkoopcijfers. Zijn er te weinig bezoekers, dan bedenken we een leuke actie. En dat koppel ik weer met Felice van de Marketing.

Vraag: Wat is je achtergrond en heb je enige ervaring met motoren?

An Petein: Ik rij zelf (nog) niet met de motor, ik heb een dochter van 3 jaar en dan vind ik het te riskant om op de motor te stappen, maar ik ben wel gepassioneerd autorijder en hou van snelle wagens. Mijn man rijdt trouwens wel motor en we hebben een zoon van 9 jaar die gaat soms achterop.

Vraag: Hoe zit het met het motorvirus in jouw eigen gezin? 

An Petein: Mijn 9-jarige zoon heeft er een sport van gemaakt om Richa te spotten. Hij kijkt in de auto altijd naar de kleding van de motorrijders. Als hij die bekende R (Richa) ziet dan roept hij dat ‘ik zie er weer eentje’.

Vraag: Wat is je visie op de winkelbeleving?

An Petein: Store experience is erg belangrijk voor ons. Sommige winkels hadden een nieuwe look nodig zoals de winkel in Rotterdam, die is onlangs helemaal verbouwd en ziet er nu prachtig uit. Zo zorg ik ervoor dat elke winkel dezelfde uitstraling heeft en dat het plaatje klopt. De commerciële kant van mijn job houdt ook in dat er gekeken wordt wat er het meest verkocht wordt en hoe we de ervaring voor de klant next level kunnen krijgen. We proberen hierin echt verder te kijken. Het is echt niet meer alleen ‘shoppen’ in de toekomst moet het een totaalbeleving worden.

Productexpertise en service horen hier ook bij. We luisteren naar de klant, welk type rijder is de klant, wat zijn de noden bij dit type rijder en welk aanbod past er dan best bij die klant. Daarom investeren we ook heel veel in opleidingen van ons winkelpersoneel en bieden we ook veel extra services aan zoals personal fitting van (Shoei) helmen, inbouw van communicatiesystemen, onderhoud van producten etc.

Vraag: Wat vind je het leukst aan je werk bij MKC?

An Petein: Geen dag is hetzelfde en ik werk met leuke teams die passie voor hun vak hebben. Het geeft veel voldoening om samen te werken aan een betere winkelervaring en succesvolle verkoopresultaten te zien.