Alles

Lezerstest: Handige app voor de perfecte bandenspanning

De juiste bandenspanning zorgt ervoor dat je banden misschien wel 2x zo lang mee gaan als gewoon. Zijn je banden namelijk te zacht dan verslijt het rubber ook veel sneller. Om nu elke rit naar de pomp te rijden of zelf in een oncomfortabele houding met de spannningsmeter aan het ventiel te hangen, is er de Fobo Bike 2. Dit is een opzetstuk voor aan het ventiel dat gekoppelt is aan een mobiele app. Zo zie je op je telefoon, altijd de juiste bandenspanning. We laten deze ventieldopjes testen door de community van Motormeiden. 

Tester: Jo Moerman
De Fobo Bike 2 is verkrijgbaar bij MVS Motormakelaardij Terschuur
Foto header: Rene Roelofs

Hoe werkt  het?
Bij thuiskomst gelijk gekeken of de Fobo Bike 2 op m’n motor kon, wat bleek, ik had het er al opzitten, nooit geweten!
Maar niet getreurd,  manlief heeft ook een motor en daar zat het niet op. We openen het doosje en de schrik slaat ons al aan  het hart.  Wat veel onderdelen, help, op YouTube gekeken en je had alleen de dopjes nodig en de app.  Je kunt de app heel gemakkelijk contact laten maken, met de ventieldopjes en nog even de minimum- en maximum bar instellen voor het “alarm”. Klaar en zo simpel kan het zijn. Op de app krijg je   een seintje als de bandenspanning te hoog of te laag is.
Wanneer en hoe getest?
We hebben ze 5 dagen kunnen testen in de Vulkaan Eifel, afhankelijk van het gebruik en buitentemperatuur varieerde de spanning van 2.85 tot 3.2. Het beste is om de bandenspanning bij koude temperatuur te meten en als je banden nog koud zijn. We zijn benieuwd hoelang de batterijen meegaan, maar ook die zijn heel makkelijk te vervangen.
Conclusie
Heel makkelijk te monteren en te gebruiken met de app! Je kan ze ook op andere voertuigen gebruiken zoals een aanhanger en auto bijvoorbeeld. Kortom heel handig en super blij mee!
De Fobo Bike 2 is verkrijgbaar bij MVS Motormakelaardij Terschuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *