AllesMotornieuws

Zwarte Cross 2022 – Programma

Wat is er dit jaar allemaal te doen op de Zwarte Cross? Voor de eerste keer in drie jaar is het grootste motorcross spektakel van Europa weer terug in het mooie Achterhoek. Een weekend vol met motoren, muziek, stunts, theater en meer gekkigheid. Voor iedereen is er wel iets te beleven. Dit jaar is het jubileumjaar van Tante Rikie, het boegbeeld van de Zwarte Cross, gaat met pensioen. 

Redactie: Fennie klein Tiessink
Motormeiden is ook op de Zwarte Cross! Spot jij de Motormeiden vlag?

Afscheid Tante Rikie

Meer dan 25 jaar is Tante Rikie het boegbeeld van de Zwarte Cross geweest. Maar aan alles komt een eind. Tante Rikie gaat met pensioen en er wordt waardig afscheid van haar genomen.  

Op zondag 17 juli, 11:30,  wordt er een prachtig eerbetoon georganiseerd op het hoofdpodium. Iedereen die wil, mag langs komen, en Frans Bouwer komt langs om samen hun grote hit ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ te zingen.  

Motormeiden in 2019 

Muziek programma Zwarte Cross

Nou op 34 verschillende podia over het hele terrein. Van een mega grote tent, tot het hoofdpodium, maar ook cafeetjes vol harde metal. Of juist het blagenparadijs, want ook aan de kleinsten is gedacht. Iedereen is even welkom. Van boerenrock, reggae tot aan tiroler muziek. je kan het zo gek niet verzinnen en het staat op de Zwarte Cross te spelen. Wie zou jij wel eens willen zien spelen op de Zwarte Cross? Bekijk hier het hele programma van de Zwarte Cross

De Nachtclub, 

Het allernieuwste podium op de Zwarte Cross, neon kleuren, opblaas dieren, zwoele hitjes, glitter en confetti! Je krijgt meteen zin in dansen! De Nachtclub gaat pas open om 23:00 en gaat door tot in de late uurtjes.  

Vamos a la playa gasolina (Oase van Rust) 

Wist je dat de Zwarte Cross ook een festival strandje heeft? Wat kan je hier verwachten? Volgend de Zwarte Cross, Bay watch, Nederland in Beweging, Zon, drankjes. Echt een vakantiegevoel. Massages, aquarobics, Touwtrekken, waterpijp, en zelfs een barber shop. Dus wil je even bij komen van alle drukte en gekkigheid, kan je hier even compleet tot jezelf komen.  

Motoren, motoren en nog eens…. Sprookjes?!? 

De Zwarte Cross zou de Zwarte Cross niet zijn als er niet een heel weekend vol cross zou zijn.       

Naast de reguliere cross klasses staat de Zwarte Cross erom bekend dat er veel unieke races te bekijken zijn. Quads, Wegmotoren in het zand, Auto’s, en dit jaar de speciale Sprookjes klasse. Je kan het zo gek niet bedenken of het is te vinden op de Crossbaan.     

Zwarte Cross denkt aan alles!

De Zwarte Cross wil dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft. Ze gaan dan ook net wat verder om het leven van iedereen makkelijk te maken. Denk aan de Duw Crew voor mindervaliden in een Rolstoel, of het Bisson Reparatie team, niet alleen tentdoeken fixen ze weer, maar ook de mens zelf. Een ijsbad of een gembershot en je voelt je zo weer top fit. In verband met de verwachte warmte is er ook bekend gemaakt dat je dit jaar zonnebrand crème mee het terrein op mag nemen, denk ook aan een pet of hoed tegen de zon!         

Er is natuurlijk nog veel meer te beleven 

  • De universitent, met thema’s als virussen, Co2, talen en nog veel meer, is er veel te leren op de Zwarte Cross 
  • Theater op verschillende plekken.  
  • Stunts met motoren 
  • Het Blagenparadijs, Zwarte Cross voor kinderen. 
  • En nog veel meer 

Fantic ontwerp wedstrijd 

Fantic Motors Nederland en de Zwarte Cross hebben de handen in een geslagen. En om dit nieuwe partnerschap te vieren hebben ze een motor ontwerpwedstrijd opgezet. De ontwerpwedstrijd is inmiddels gesloten maar de winnende motor zal dit weekend bekend gemaakt worden! Het fantic model zal ook echt op de markt komen. De winnaar mag een Fantic met eigen ontwerp mee naar huis nemen.