AllesRijtesten

Lezerstest: Kawasaki Ninja 650 ‘perfect voor beginners of woon-werk verkeer’

‘Laat je vooral niet afschrikken door het woord NINJA’ zo wordt ons gezegd op het hoofdkantoor van Kawasaki Nederland. Motormeiden Kim, Tosca en Gerda geven hun ongezouten mening over de Ninja 650 Tourer, Performance en de Ninja 650 (A2- 35kW uitvoering). Tijdens deze Motormeiden lezerstest laten we de motoren testen door de community, je krijgt dus hun eerlijke mening. Met de 3 Ninja’s rijden we een heerlijke route richting Bloemendaal strand, met slingerwegen, snelweg en een scherpe u-bocht om weer op de route te komen.

Redactie: Tessa Deurloo
Testers: Kim, Tosca en Gerda | Fotograaf: Anja.Moto

v.l.n.r. Gerda, Kim, Tosca

Verschil Ninja performance en tourer + A2

Eerst wat meer info over de motoren, wat is nou precies het verschil tussen deze drie Ninja’s? Ze zien er alle drie sportief uit, maar er is wel degelijk verschil, dat zit hem vooral in de accessoirepakketen. Zo heeft de Ninja Tourer een extra hoog windscherm en is voorzien van de semi-soft zijkoffers, wat echt super handig is. Ook is deze tourer er in de A2 (25 kW) versie beschikbaar. De Ninja performance is dan weer voorzien van een donker windscherm (smoked) een klepje over de buddyseat (cover) en Akrapovic uitlaat. Ze zijn in 3 verschillende kleuren: Kawasaki groen, zwart-wit en zwart.

De Ninja 650 | Prijs v.a. 8.699
Tourer Pakket: Semi-soft zijkoffers, hoog windscherm, tankpad, kneepads, frameslider (t.w.v. 799,-)
Performance Pakket: Buddyseat cover, Akrapovic uitlaat, smoked windscherm, tankpad (t.w.v. 1.399,-)

Kim over de Ninja 650 Performance

Kim rijdt zelf:  Triumph Speed Triple 1050R

Wat is jouw algemene indruk van de Ninja  650 Performance?
Het is een hele leuke speelse motor met pit. Super gemakkelijk te handelen.

Wat verrast jou aan de Ninja 650 Performance?
We maakten tijdens de rit een korte draai om te keren en dat ging echt verrassend makkelijk met deze Ninja. Enorm wendbaar. Ze trekt ook snel op, al vond ik wel dat ze rap ‘in het rood’ ging qua toeren. Dus als je van pittig houdt is ze leuk, maar dan moet je best veel schakelen. Een lekkere werk motor!

Voor wie is deze motor geschikt?
Het comfort en de pit van deze 650 zijn wat mij betreft veelbelovend. Als je een beginnende rijder bent is deze motor erg makkelijk in de omgang. Omdat het een sport/tour motor is, is de zithouding verrassend rechtop. Wat ik stiekem jammer vond want op een supersport heb ik nog nooit gereden. Laat je niet afschrikken door het woord Ninja. Deze kun je als beginner ook aan. Als je al wat langer rijdt kun je er absoluut veel plezier uit halen. Ik denk dat het circuit -een technisch circuit als Midland – met deze wendbare motor bijvoorbeeld een feestje is.

Hoe is de zithoogte van de Ninja Performance?
Met mijn 1.79cm is ze voor mij iets te laag. Ze heeft mij in ieder geval wel heel nieuwsgierig gemaakt naar haar grote zus met 1000cc. Die is denk ik wat eerlijker te vergelijken met mijn eigen 1050cc.

Tosca over de Ninja 650 Tourer (A2- 35kW)

Tosca rijdt zelf: Ik huur vooral motoren! Vanaf het moment dat ik mijn motorrijbewijs heb gehaald (oktober 2020) heb ik al verschillende motoren getest, maar tot de dag vandaag nog niet de perfecte motor gevonden. Ik wilde graag verschillende motoren proberen zodat ik erachter kan komen welke het beste bij mij past. Ik ben een beetje bevooroordeeld want ik ben al helemaal verkocht bij het uiterlijk van de Ninja. Wat een gaaf ding!

Kawasaki ninja test

Wat is jouw algemene indruk van de Ninja 650 Tourer A2?
Ik heb nog niet zo heel lang mijn rijbewijs en zoek een motor die makkelijk te hanteren is en ook vergevingsgezind is. De Ninja is verassend soepel en ook het sturen was echt heel gemakkelijk. Ik dacht eigenlijk dat het een racemotor was waarmee je niet in de stad zou kunnen rijden maar niks is minder waar! Op deze naked zit je redelijk rechtop, door het hoge ruitje vang je bijna geen wind en is ook de snelweg een feestje. Ook in binnen de bebouwde kom rijdt de motor soepel door en kan ik makkelijk optrekken en manoeuvreren. Ik heb een paar weken geleden een BMW gereden en daarmee was ik minder vrienden, veel te zwaar en log voor mijn fijne postuur.

Kawasaki ninja test

Wat verrast jou aan de motor?
Lekker licht en trekt snel op, super! Dankzij deze test-ervaring ben ik van plan om deze Ninja aan te schaffen, ik ben namelijk helemaal verkocht aan deze motor! Ik ben 1.63 cm, kan perfect met mijn voeten bij de grond en vind het vermogen van 650CC ook heerlijk.

Voor wie is deze motor geschikt?
Voor mij, haha! Voor vrouwen die graag een soepele en lichte motor willen rijden met een sportieve uitstraling!

Gerda over de Ninja 650 Tourer

Gerda rijdt zelf: Kawasaki Z1000

Wat is jouw algemene indruk van de Ninja  650 tourer
Een fijne motor, zeer wendbaar, luistert goed naar je en is echt easy going. Ik zou de motor aanraden voor iemand die nog niet zo lang zijn rijbewijs heeft of voor woon-werkverkeer. Het is namelijk een hele gangbare motor. In de koffers kun je in ieder geval genoeg mee nemen, zeker handig voor die extra paar hakken op kantoor!

Kawasaki ninja test

Voor wie is deze tourer geschikt?
Ondanks dat het een 650 was reed deze lekker vlot, je hoeft niet bang te zijn dat je het gas te vlot open trekt en per ongeluk een wheelie trekt. Het is echt een hele makkelijke motor, die heel leuk is voor als je net je rijbewijs hebt of als eerste motor. Wel merk ik dat de motor in lage touren wat sneller gaat bokken, dus dat betekent eerder terugschakelen.

Benieuwd naar nog een review over de Kawasaki Ninja 650? Die lees je natuurlijk op Motormeiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *