AllesRijtesten

Lezerstest: Voge 500DSX – Lekker snel doorschakelen met deze avonturier!

Wie dit voor avontuurlijk motorrijden gaat en dit op een betaalbare motor wil doen is bij Voge aan het juiste adres! Het merk heeft een breed assortiment aan allroad motoren, waar je ook nog eens heel veel waar voor je geld krijgt. Het merk Voge werd pas in 2020 geïntroduceerd in de Benelux en is daarmee één van de nieuwste merken op de motormarkt. We hebben de Voge 500DSX  laten testen  door de community van Motormeiden. Lees de ongezouten mening van Zerbine of ga binnenkort zelf eens testen!

Benieuwd naar de andere ervaring van de Voge 650 DSX LX? 
Tester: Zerbine | Rijdt zelf: Yamaha FZ6 N uit 2005.

Opstappen en wegwezen?

De Voge 500 DSX valt op! Met de stoere LED-verlichting aan de voorkant en toffe spaakwielen is deze rode Adventure wel echt een verschijning. Het was ook echt “opstappen en wegwezen”, zo soepel en makkelijk voelt de motor meteen al aan. De Voge 500DSX is voorzien van een BOSCH injectiesysteem, Nissin remmen, KYB veerelementen en LED verlichting. Vind je trouwens dat rood te opvallend? Dan is de Voge 500DSX er ook in het zwart.

De extra’s

Wat ook meteen opvalt is dat er een mooi TFT-scherm op zit met USB-aansluiting! Bij veel merken zit zo’n aansluiting er niet standaard en is  dit optioneel. Maar dit is natuurlijk top om je navigatie of telefoon op aan te sluiten,  zo kan hij lekker opladen tijdens het rijden. Het grote TFT-scherm verandert trouwens van kleur als je een tunnel in rijdt, het scherm springt van donker naar licht met een sensor. Op het scherm is trouwens van alles te lezen. Zelfs de bandenspanning wordt aangegeven. Dat vind ik echt een fijne toevoeging! Ook de gearindicator om te schakelen naar de volgende versnelling is erg fijn! Indien je kiest voor de LX-versie krijg je er een aluminium kofferset bovenop. Zo kun je al je spullen meenemen in een ruime topcase en de zijkoffers. De Voge 500DSX is ook voorzien van valbeugels aan de voorkant en heeft een leuk geluid als je weg rijdt! Daarnaast zitten er een goed stel Metzeler Tourance banden op.

Vlot optrekken en snel doorschakelen

De 2 cilindermotor trekt super vlot op voor  ‘maar’ 500 cc en (+/-) 46 pk. Voor de tourritjes op de binnenwegen is dat super fijn. Je bent snel weg en hij schakelt heel soepel door. Soms zo soepel dat ik op het scherm keek of ik wel echt een versnelling hoger zat. De gearindicator zegt precies wanneer je moet schakelen. Vergeleken met wat ik gewend ben (Yamaha FZ6 N uit 2005) moest ik er wel aan wennen dat ik sneller moest schakelen. Waar ik een range heb van 14000 toeren, zat ik bij deze bij 7 al bijna in de begrenzer. De Voge 500 DSX is trouwens een grote jongen! Ik ben 181 m en kan met beide voeten op de grond, perfect voor mensen met lange benen. Het zou ook nog met 1.70m kunnen maar dan sta je iets minder stabiel.

Hoe rijdt de Voge 500DSX?

Vanaf zijn 3e versnelling rijdt de motor het lekkerst, de eerste twee zijn iets onrustiger. Met flink optrekken vanuit stilstand is het even zoeken naar het schakelen naar de 2e versnelling. Zodra je de koppeling loslaat grijpt hij meteen, wat een beetje voor een schok kan zorgen. Zodra je dit na een paar keer oefenen gevonden hebt, hoe de koppeling aangrijpt, is dit verder prima te doen. Alle hogere versnellingen zijn overigens mega soepel!

En wat de bochten betreft, woman! Zo soepel! Het voelt bijna of de motor het voor je doet. Het gevoel om de bocht steeds iets sneller en scherper te pakken is er al vrij snel. Wat vertrouwen betreft is het echt geweldig. Dit soepele bochtenwerk zou ik elke dag wel willen!

Verbeterpunten: Zadel & windscherm

Als je overweegt om op deze motor proef te rijden voor een eventuele aanschaf dan  geef ik als tip mee om een lange proefrit te maken. Zo vond ik het zadel eerste instantie prettig, maar echter na een kilometer of 60 begon ik flink last te krijgen. En na zo’n 100 kilometer wist ik niet meer hoe ik moest zitten. Wellicht is een comfortzadel geen overbodige luxe hierin. Ik moet wel bekennen, dat ik qua bilpartij niet veel te klagen heb, daar is genoeg aanwezig. Maar ondanks dat kreeg ik er helaas toch last van.

Daarnaast zou je zeggen dat een windscherm ervoor zorgt dat het de wind tegenhoud.  Vergeleken met mijn eigen naked bike had ik last van de wind die over het schermpje heen kwam. De luchtstroom viel precies op mijn helm waardoor het begon te klapperen. Als je stilstaat is het windscherm makkelijk in hoogte te verstellen, dus een beetje uitvogelen wat voor jou de goede stand is kan dit voorkomen!

Perfecte motor voor?

Dit kan een hele fijne motor zijn voor een beginnende rijder. Gezien je ook met een A2 rijbewijs op deze motor mag rijden.  Je stapt op en het gaat zo soepel dat het gelijk vertrouwd voelt. Maar daarnaast is het ook een goede motor voor mensen die gewoon lekker willen rijden en niet teveel poespas willen. Mensen die niet teveel geven om mega veel vermogen maar wel lekker vlot met het verkeer mee willen rijden hebben hier een top-motor aan. Dus eigenlijk ligt deze motor heel breed in de markt.

Prijs: Nederland: € 7399 incl. BPM —> Maak eens een proefrit op de Voge 500 DSX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *