AllesInspirerendTravel

Hoe pak je handig je motortas in voor de motorvakantie?

De vakantie staat weer voor de deur. Denk jij er aan om op motorvakantie te gaan? Of ga je misschien mee met Motormeiden Glamping vakantie eind juli? Lees dan snel verder om te weten hoe je je bagage makkelijk mee neemt op je motor en wat je zeker niet moet vergeten mee te nemen!

Redactie: Sonja Sinot-de Bruijn
Check hier de uitgebreide inpaklijst of 4-daagse motorvakantie

Luxereis of back to basic?

Allereerst ga je natuurlijk bepalen wát je mee wilt nemen  op motorvakantie. Het soort trip dat je gaat maken is daarvoor je uitgangspunt. Ga je kamperen? Dan heb je natuurlijk meer spullen nodig, dan wanneer je bijvoorbeeld in een hotel/B&B gaat verblijven. Vervolgens kun je dan weer bedenken of je zelf wilt gaan koken en kookspullen nodig hebt, of dat je misschien ergens verblijft waar handdoeken en/of douchegel aanwezig is. Een handige inpaklijst met spullen waar je aan kunt denken, vind je hier.

Motorkoffers of losse tassen?

Voor een low budget oplossing kun je bijvoorbeeld al denken aan een weekendtas met daarin je spullen in plastic zakken. Hoe je je bagage meeneemt is afhankelijk van jouw motor. Als jouw motor al koffers heeft, ben je lekker snel klaar. Voor het overzicht kun je je spullen in binnentassen verdelen en zo in je koffers doen.

Als je geen koffers hebt dan zijn er allerlei bagagesystemen te vinden voor jouw motor. Je kunt zijtassen kopen die je bijvoorbeeld onder je buddyzit vast maakt. Let er met zijtassen wel op dat de tas niet tegen je uitlaat hangt, daar kunnen ze meestal niet tegen. Verder zijn er allerlei (waterdichte, wel zo handig) tassen te koop in alle soorten en maten. Handig is om een tas te nemen waar de sluiting over de lengte zit, zodat je gemakkelijk en overzichtelijk bij je spullen kunt.

Slim stylen

Bedenk dat je qua kleding niet veel nodig hebt. Je hebt immers het grootste deel van de dag je motorkleding aan. Neem kleding mee die je altijd kunt combineren, kies een shirt dat én bij je lange broek, maar ook bij die leuke korte broek of rok past. Ga je langer weg? Dan kun je handwasmiddel meenemen om je kleding op te frissen.

Ruimte optimaal benutten

Nu je weet wat je mee wilt nemen, wil je dit zo compact mogelijk inpakken. Stop je schoenen bijvoorbeeld vol met sokken en neem kleinere flacons mee in je toilettas. Heb je nog een parfumtester liggen? Ideaal voor een paar dagen weg en zo herinnert dat geurtje je weer altijd aan deze toffe trip!

Om je kleding compact mee te nemen kun je vacuümzakken gebruiken. Let er op dat je zakken koopt waar je geen stofzuiger of iets dergelijks voor nodig hebt, wat je op je bestemming misschien niet hebt. Verder kun je bijvoorbeeld reishanddoeken aanschaffen, die koop je al voor een paar euro en zijn super klein op te vouwen. Sport- en outdoorwinkels hebben vaak allerlei handige en compacte (kampeer-)spullen.

Ga je op doorreis? Zorg er dan voor dat je de spullen die je de eerste nacht nodig hebt binnen handbereik hebt. Zo hoef je niet je hele tas overhoop te halen en hoeft misschien niet alle bagage van je motor af.

Balans

Probeer zwaardere spullen laag te bevestigen en let er bij zijtassen en zijkoffers op dat je het gewicht goed verdeelt. Zo ben je tijdens het rijden zo veel mogelijk in balans. Neem je echt veel zware spullen mee dan zou je je vering nog wat strakker kunnen zetten voor jouw eigen comfort.

Probeer je bagage zo te bevestigen dat deze niet verder uitsteekt dan je spiegels. Zo weet je tijdens het rijden dat als de spiegels passen, de rest ook past.

Let verder op met op- en afstappen, dat je bagage achterop hebt zitten! Je zou één van je spiegels zo kunnen draaien dat je continu een stukje van je bagage in beeld hebt tijdens het rijden, dat helpt je om er aan te denken dat je straks ook weer anders af moet stappen. Bovendien kun je zo nog een beetje in de gaten houden of alles goed vast blijft zitten. 

Trek hem aan!

De meeste bagagesystemen die je in de winkel koopt zijn voorzien van handige riempjes waarmee je de tassen goed vast kunt maken aan je motor. Vaak bevestig je zulke tassen aan/onder je buddyzit of aan eventuele beugels op je motor.

Wie geen beugels op haar motor heeft, kan de tas vast maken aan de voetsteunen van de duopassagier. Als het kan, probeer dan je bagage ergens zo veel mogelijk naar achteren vast te maken, zodat je spullen onderweg niet naar voren schuiven en je als het ware gesandwicht wordt. Misschien zit er een beugel bij je kentekenplaat? Zolang een bevestigingspunt stevig is, kun je het gebruiken.

Je kunt (ratel-)spanbanden gebruiken, maar Rokstraps zijn ook onwijs handig om snel bagage goed vast te kunnen binden. Een bagagenetje is ook een must, deze trek je strak over je tas en je kunt er gemakkelijk iets onder stoppen zonder dat alles weer los moet. Bijvoorbeeld handig om je regenpak onder te doen, zodat je die altijd binnen handbereik hebt. Al hopen we natuurlijk dat je die niet nodig gaat hebben!

Enjoy the ride! Zien we jou bij de Motormeiden Glamping vakantie van 29 – 31 juli 2022?

Een gedachte over “Hoe pak je handig je motortas in voor de motorvakantie?

  • Toch is https://www.airbnb.nl/ meer aan te raden, wij reizen zo al jaren met heel veel plezier. Altijd schoon en verzorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *