AllesInspirerend

Maak kennis met de 5 Motormeiden op het Clubshirt 2023

Iedereen heeft wel een uniek verhaal waarom die is gaan motorrijden. Die verhalen vertellen we maar al te graag op Motormeiden. Maak kennis met de 5 Motormeiden die dit jaar op het nieuwe clubshirt 2023 stralen.  Ze hebben allemaal hun unieke verhaal! Herken jij jezelf in een van deze Motormeiden? We zijn benieuwd!

Ontwerp: Michelle Lieverse heeft het ontwerp van het clubshirt gemaakt.
Bestel jouw Motormeiden clubshirt 2023–  30,- euro in de shop! Beperkte oplage!

AMBER – Zat bij de Motorpolitie

Waarom ben je gaan motorrijden?

Zolang ik het mij herinner, is mijn vader altijd motorrijder geweest. Hij heeft echt van alles gereden. Van crossmotor, supersport, tour tot aan de Goldwing. Het leek mij zo gaaf die vrijheid! Zodra ik kon ben ik gaan scooter rijden, stiekem steeds elke keer een beetje meer opvoeren. Ik vond die snelheid, de behendigheid heerlijk! Ik heb wel expres gewacht met mijn motorrijbewijs tot ik gelijk zwaar mocht gaan rijden. Ook de gezelligheid met motorrijders onderling vind ik superfijn. Zeker nu er ook steeds meer meiden motorrijden!

Waarom deze motor?

Ik vind deze Zx6R het mooiste model en nu nog steeds. Uitlaat onder de kont, massief, niet zo hoekig en heerlijke wegligging. Dit was mijn eerste fiets en ik heb haar nu alweer 9 jaar. Ondanks de gave groene Kawa kleur, wilde ik haar wel meer eigen maken. Vandaar de fluor roze velgen en zwarte glitter-lak! Het is misschien een 6’je, maar met een goede bestuurder doet ze echt niet veel onder voor de zwaardere jongens in het bochtenwerk.

Wat voor type rijder ben je, doe je vakanties of trainingen, rij je af en toe?

Ik rij vooral tijdens het motorseizoen. Zodra het mooie weer begint in april, haal ik haar uit de winterstalling. De regen houdt mij niet tegen, maar de kou in combinatie met de pekel wel. Met mijn man die ook motorrijdt, rij ik vooral heerlijke plezierritjes op onze vrije dagen. Ook meetings en bochtentrainingen pak ik graag mee. Elke keer is het weer gezellig en je bent immers nooit uitgeleerd.

Motorpolitie
Ik ben ook motoragent bij de Politie geweest, waarbij je rijdt op de BMW 1200RT. Een compleet andere motor. Dat was zeker even wennen in het begin. Deze motoropleiding heeft mij pas echt leren rijden. De zelfverzekerdheid en behendigheid die je daar leert, is mij privé alleen maar ten goede gekomen. Toch weet ik nu wel zeker dat ik zelf echt liever op de supersport motorren rij. Ondertussen heb ik de BMW ingeruild voor de paarden van de politie.

Jouw meest gelukkige moment op de motor?  

In 20 graden, met een heerlijk zonnetje, door de bochten heen op een klaverblad of tijdens een bochtentraining. Heerlijk om dan zo te kunnen “spelen” met je fiets. Zeker als ik samen met mijn man daarna lekker op een terrasje een bakkie koffie kan doen, kijkend naar onze motoren. Ook samen met vrienden een rondje over de dijk kan mij intens gelukkig maken, maar ook de kleine10 minuten ritjes naar mijn werk blijven altijd favoriet!

Sharryl  – Overtrof zichzelf na een zwaar ongeluk

Ik ben 28 jaar en heb nu 4,5 jaar mijn rijbewijs. In het dagelijkse leven ben ik veel te vinden op de weg als koerier bij HelloFresh en taxichauffeuse.

Samen met papa motorrijden

Dat ik 4 jaar geleden ben begonnen met motorrijden was eigenlijk voor niemand een verrassing. Omdat mijn vader ook motorrijdt, ben ik opgegroeid tussen de motoren en alles wat erbij komt kijken. Als klein meisje stond ik elke middag te wachten op mijn vader die terugkwam van zijn werk, zodat ik even op de motor kon zitten. Op de zondagen was ons standaard gezinsuitje een bezoekje brengen aan motorzaak Hans van Wijk en op latere leeftijd gingen wij elk jaar samen maar de Motorbeurs.

Zwaar ongeluk

Toen ik in 2014 een ernstig auto-ongeluk kreeg en de artsen mij vertelde dat ik nooit zou kunnen gaan motorrijden, was het voor mij een extra grote overwinning toen ik in 2018 tegen alle adviezen in toch mijn motorrijbewijs behaalde!

Waarom deze motor en wat voor type rijder ben je?

Op dit moment rijd ik op een Kawasaki Versys 650 uit 2016. Al jaren mijn droommotor en sinds januari ’22 in mijn bezit. Vanwege de rechte zithouding is dit voor mijn een hele fijne motor. Je kunt mij vooral vinden op de Nederlandse dijken en het Eifelgebied in Duitsland. Ik ben echt gek op het bochtenwerk en probeer dit ook elk jaar weer iets te verbeteren.

Mooiste herinnering?

Ik heb ontzettend veel mooie herinneringen gemaakt de afgelopen 4,5 jaar. Van motorvakanties met een vriendin, de ritten met de Motormeiden, de Women Riders World Relay, tot mooie routes rijden samen met mijn vriend in Duitsland. Maar het allermooiste moment op de motor was toch de eerste keer dat ik samen met mijn vader heb gereden. Een droom die voor ons beide eindelijk werkelijkheid werd.

 

ZOE – 1,5 jaar haar rijbewijs met ruim 10.000 km op de teller

Ik ben 30 jaar oud en ik heb mijn rijbewijs nu 1,5 jaar. Wat ontzettend gaaf dat ik mag shinen op het nieuwe Motormeiden clubshirt. Ik rijd een Suzuki Gladius ook wel bekend als de sfv650. Ik ben zo ontzettend blij met deze motor! Hij is licht, wendbaar en heeft mij nog nooit ergens laten staan. Ik heb dan ook ruim 10.000 kilometer gereden dit jaar.

Waar ben je tot nu toe geweest met jouw Gladius?

Ik ben onder andere met de motor op vakantie geweest naar Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Italië. Wat was dit een ontzettend gaaf avontuur! Het was elke minuut genieten van alles om mij heen, mooie kustroutes, bergroutes en bovenal prachtige uitzichten. We gingen elke dag kijken hoe ver we kwamen en zochten dan aan het eind van de middag naar een hotel. Maar ik kan net zo goed ontzettend genieten van mooie ritjes in ons eigen land. Lekker een muziekje aan en gaan!

Hoe ging het halen van jouw motorrijbewijs?

Een paar jaar geleden was ik begonnen met rijlessen, maar ook weer gestopt omdat ik dacht dat ik het niet zou kunnen. Nu achteraf, weet ik dat ik niet de juiste begeleiding kreeg. Bij mijn nieuwe rijschool heb ik alles in een keer gehaald. Dus lieve motormeiden in spé niet opgeven als het niet lukt, want dit gevoel wil je echt niet missen!

 

Jaleesa – Een echte snelheidsmaniak!

Ik ben 34 en van de omgeving Antwerpen (België).  Sinds 2013 rij ik met de motor. Als tiener was ik altijd al onder de indruk van motoren. Ik ben een echte snelheidsduivel en vind het heerlijk om de gashendel eens flink open te trekken. Vroeger ging ik liefst lekker in rengalop over de velden met mijn paard, met de motor geeft mij dit hetzelfde gevoel.

Waar rij je het liefst?

Ik heb een sportieve rijstijl, vind sportmotoren er erg mooi uit zien en heb daarom voor mijn Yamaha r6 van 2011 gekozen. Het liefst ga ik een hele dag bochtige wegen rijden in de Ardennen, Luxemburg en Duitsland of een weekend op circuit met een hoop vrienden.

Wat staat er nog op jouw lijstje?

Meer op reis gaan met de motor wil ik komende jaren echt gaan doen. Italië staat al een lange tijd bovenaan op mijn bucketlist. Ik rij het meest in de lente/zomer als de dagen lekker warm en lang zijn maar ook verspreid over het hele jaar rijd ik zoveel mogelijk, al vind ik in de regen rijden gewoon niet leuk en doe dit dus minder vaak. 

Wat is jouw gelukkigste moment op de motor?

Elke moment met mijn motor maakt mij gelukkig of het nu een kort ritje naar het werk is of een hele dag met vrienden. 

 

Arlette – geeft het motorvirus aan haar dochters!

Ik ben 38 jaar, ik heb mijn eigen kapsalon Hair at One en ben ik opleider voor kappersmerk Finnley’s.

Met ouders in de zijspan
Het motorrijden is mij met de paplepel ingegoten. Pap (Peter Kooiman) en Mam (Ella Kooiman) hebben elkaar leren kennen bij de Harley Davidson Club de Oldtimers in Den Haag. Al vanaf kleins af ging ik mee in het zijspan, wat letterlijk mijn wieg was voor onderweg. Ook de hond kon erbij! Toen ik eenmaal groot genoeg was mocht ik mee achterop. De keus voor de Harley was voor mij dan ook voor als vanzelfsprekend.

Geven jullie het motor-gen door aan jullie meiden?

Onze meiden Hannalie en Annemijn gaan geregeld mee achterop. Ook weekenden weg in eigen land doen wij vaak. r zijn veel leuke rustige motorcamping’s maar ook veel leuke met bbq’s en bandjes. Waar wij heen gaan hangt af van waar we zin in hebben. We go with the flow!

Meest gelukkige moment?

Elk moment wanneer ik op de motor stap! Even vrij en genieten van het moment, omgeving en het heerlijke geluid. Het mooiste is natuurlijk dat ik het mag delen met mijn man Pim Scholtus, de meiden en mijn ouders die ook nog steeds rijden.