AllesMotornieuws

Mijlpaal: Motormeidenvlag voor het eerst op de Stelvio (het monster)

Motormeiden heeft een historische mijlpaal bereikt door voor het eerst de beruchte Stelvio Pas in Italië te bedwingen en daar met trots de Motormeiden-vlag te laten wapperen! Onder de begeleiding van de ervaren mannen van Trip Motorreizen, hebben 20 dappere motormeiden de Stelvio Pas niet één keer, maar twee keer bedwongen, wat een indrukwekkende prestatie is, als je weet dat deze berg ook ‘Het monster’ wordt genoemd. 

Redactie: Tessa Deurloo

Het Monster 

De Stelvio Pas, gelegen in de Italiaanse Alpen, staat bekend om zijn uitdagende bochten en spectaculaire uitzichten, en is een van de meest iconische motorroutes ter wereld. Het is een ware test van rijvaardigheid en doorzettingsvermogen voor elke motorrijder. Met 2.757 m hoogteverschil, 48 bochten aan de noordkant en 29 bochten aan de zuidkant van deze berg, is dat een behoorlijke beklimming waar je ook vaak nog een camper, bus, auto, wielrenner of andere weggebruiker moet omzeilen.

La Dolce Vita vakantie

Alle 20 Motormeiden, die in de afgelopen week naar ‘La Dolce Vita’ vakantie ging (standplaats Livigno) hebben daar meer dan alleen hun grenzen verlegd. Ze hebben ook een bijzonder dappere prestaties geleverd. Zo begonnen we de Stelvio aan de Zuidkant (28 bochten) en reden we naar beneden via de noordkant met 48 bochten.

Michelle en Chella, een van de deelnemers aan de ‘Stelvio-expeditie’, verklaarde: “Dit was een ongelooflijke ervaring voor ons allemaal. De Stelvio Pas staat bekent om zijn uitdagende omstandigheden, maar we hebben bewezen dat wij dit ook gewoon kunnen en gewoon doen!’.

Trip Motorreizen – mental support

‘We zijn dankbaar voor de begeleiding van de mannen van Trip Motorreizen, die ons hebben geholpen om deze droom te verwezenlijken. Voor we het goed en wel doorhadden, reden we namelijk al op de Stelvio! – Aldus Tessa, Oprichter van Motormeiden. Het moeilijkste gedeelte, 48 bochten steil naar beneden, moest toen nog komen.

We waren beneden aan de steile kant maar om terug te gaan naar Livigno, moesten we ook weer omhoog. Dat vergt doorzettingsvermogen, maar we hebben het allemaal gedaan!’

Rob en Robert, eigenaar van Trip Motorreizen en begeleiders Frank en Guido, voegde toe: “Het was een eer om de Motormeiden-groep te begeleiden bij de  Stelvio Pas. Deze vrouwen hebben bewezen dat ze niet alleen gepassioneerde motorrijders zijn, maar ook vastberaden en volhardend. We kijken ernaar uit om meer avonturen met hen te beleven in de toekomst.”

Stickers van Motormeiden

Spot jij de stickers die we gepakt hebben op de borden bovenaan de Stelvio? Er zijn heel wat Motormeiden die ze geplakt hebben!

Tijdens deze motorvakantie in Italië hebben we heel veel bergpassen gereden. Binnenkort vind je een leuk reisverslag hiervan. Wil je volgend jaar mee? Hou de evenpagina alvast goed in de gaten.