Motormeid Iris Sipman (26) de nieuwe Freek Vonk?

Iris Sipman (26) geeft les in biologie en wiskunde in Rotterdam. Haar leerlingen  vinden de motor super cool en het heeft Iris zelfs geholpen een betere band te krijgen met een leerling. Haar droom is om een programma a-la Freek Vonk te presenteren. En ze geeft ook nog een leuke tip voor bange ouders, die niet willen dat je gaat motor rijden!

Waarom ben je gaan motorrijden?
Eigenlijk is het idee van een motorrijbewijs halen begonnen toen mijn ex-vriend mij meenam in zijn passie voor motoren. Ik hielp hem regelmatig met poetsen, sleutelen en ik kon altijd mee achterop.

Wat vind je er zo leuk aan?
Het gevoel van vrijheid vond ik geweldig. De wind, de adrenaline, het ‘ik vlieg’ gevoel!”. Mijn huidige vriend rijdt ook motor en ik vind het geweldig dat we nu samen kunnen rijden en de passie delen.

Motormeiden Motoshoot Rotterdam 2018 – Fotocredits: Wouter Photography – MUA Monica de Ruijter

Wat voor motor rij je?
Ik rijd een rode Honda CB1000R. Na het halen van mijn rijbewijs heb ik een tijdje op de motor van mijn vriend gereden (kawa z750). Helaas is deze gestolen en zijn we samen op zoek gegaan naar een nieuwe motor.

Wat vond je belangrijk in de zoektocht naar jouw motor?
Ik ging vooral af op de looks en keek verder niet naar een specifiek merk of type.

Je bent lerares wat vinden de leerlingen van jouw motor?
Ik geef wiskunde en biologie aan het Luzac Lyceum in Rotterdam, daarnaast ben ik mentor, waar ik kinderen help in hun persoonlijke groei. Op de motor naar mijn werk vind ik fantastisch. Op de motor naar mijn werk vind ik fantastisch. Met mooi weer pak ik 2-3 keer per week de motor naar school en mijn leerlingen vinden dat best wel gaaf. Vooral de nieuwe leerlingen willen altijd even kijken en vooral de motor horen. En het geluid van deze 1000CC, is heerlijk. Dan zie je die gezichtjes van de kinderen helemaal glunderen.

Helpt de motor ook bij jouw werk als docent?
Vorig jaar had ik een leerling waar ik moeilijk een connectie mee kon maken. Hij had in korte tijd al op 3 verschillende scholen gezeten en een flinke muur rondom zich opgebouwd. Zijn vertrouwen in anderen was een beetje weg. We vonden een connectie in de motor,  hij vond die motor geweldig en vanaf dat moment was de band direct beter.

Je hebt ook nog een andere ambitie toch?
Ik ben super enthousiast als ik kinderen in de wereld van de natuur/wetenschap kan meenemen, dus ben stiekem nog wel op zoek naar een nieuwe uitdaging à la Freek Vonk, hihi. Ik wil aankomende tijd wel graag iets met wiskunde en biologiefilmpjes gaan doen op youtube! Mocht je ooit nog iemand nodig hebben voor een leuke presentatieklus, schroom niet om mij te vragen! 

Motormeiden Motoshoot Rotterdam 2018 – Fotocredits: Wouter Photography – MUA Monica de Ruijter

Heb je wel eens iets heftigs meegemaakt op de motor?
Het was een ritje naar werk. Het had een beetje geregend en de motor had eigenlijk een nieuwe achterband nodig. Een stoplicht sprong op oranje en ik twijfelde, stoppen of niet. Toen ik besloot om toch te remmen voelde ik de achterband zo onder me vandaan glijden. Ik liet de remmen los en de motor kreeg weer grip en ging vervolgens onwijs slingeren.

Oei, wat gebeurde er toen, gevallen?
Ik slipte en slingerde zo door de rode stoplichten richting de rand van de rotonde. Net op tijd kreeg ik weer controle en kon de motor aan de binnenkant van de rotonde zetten.
De motor was ondertussen uitgevallen en ik was zo geschrokken en zenuwachtig dat ik de motor niet meer gestart kreeg. M’n vriend aan de telefoon zei toen “staat de motor wel in neutraal?”.. oeps…

Maar conclusie uit deze ervaring?
Ja, vervang altijd je motoronderdelen op tijd, dan had ik dit ook nooit meegemaakt!

Motormeiden Motoshoot Rotterdam 2018 – Fotocredits: Wouter Photography – MUA Monica de Ruijter

Je vader zal vast geschrokken zijn na dit verhaal, snapt hij dat je motor rijdt?
Haha, leuk dat je dat vraagt. Voor vaderdag heb ik mijn vader dit jaar een een proefles cadeau gedaan. Hij was net 60 geworden, dus was ook best een beetje zenuwachtig, maar hij ging er helemaal voor. Ik vond het super stoer van hem en na de les heb ik hem nooit meer horen ‘klagen’ over mijn motor en het motorrijden, haha!

Dus wat is jouw tip?
Geef je ouders een proefles motorrijden cadeau, dan kunnen ze ervaren wat jij ervaart.

We zagen je trouwens onlangs nog op een feestje! Je bent volgens mij verandert?
Haha, ja ik ben inmiddels 12 kilo afgevallen, dus een nieuwe shoot met Wouter en motor gaat er snel aankomen.

Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram! Heb je ook een bijzonder verhaal? Tip de redactie: info@motormeiden.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *