EventsMotornieuws

Motormeiden openen ‘officieel’ het motorseizoen

Met temperaturen tegen de 20 graden, stapten dit weekend heel wat mensen op de motor. Het nieuwe motorplatform Motormeiden maakte er een ‘officiële’ Seizoensopening-rit van die druk bezocht werd. Bijna 60 vrouwen op motoren verzamelde zich bij het startpunt MotorCity Amsterdam, om een gezellig ritje met elkaar te rijden.

Volgens de organisatoren Noortje en Tessa was de opkomst ver boven verwachting ‘toen we bedachten om de rit te organiseren zeiden we tegen elkaar; ‘het zou leuk zijn als er een stuk of 6 meiden komen opdagen’ een groep van 59 meiden hadden we dus echt niet verwacht’, aldus Tessa.

Route
De route liep langs de mooie wateren en landerijen rondom Amsterdam, Spaarndam, Bloemendaal, Vijfhuizen en Zwanenburg. Een eerste pitstop werd gehouden in Santpoort-noord bij Cafe-Brasserie De Wildeman, op een zonnig terras. ‘Dat moet redelijk indrukwekkend zijn geweest voor de mensen die al op het terras zaten, al die meiden en zo veel motoren! Ook onderweg krijg je leuke reacties van mensen die even een duimpje opsteken vanuit de auto, dat is wel leuk om te zien!’, aldus Noortje.

Motormeiden_openen _officieel_het_motorseizoen
Foto: Kim Vermeer

Saamhorigheid
Tijdens de pitstop werd besloten om de route, richting Zandvoort, om te gooien. De kans op filerijden was nadrukkelijk aanwezig. Een aantal behulpzame meiden met veel ervaring op de motor, hielpen Noortje en Tessa om een nieuwe route uit te stippelen. ‘Het was een beetje improviseren, met zo’n grote groep even een onbekende route rijden, dat was echt zo spannend! Het fijne was, dat iedereen meedacht om de route zo goed mogelijk voort te zetten en ja, daar zaten wat schoonheidsfoutjes in. Zo reden we een stukje door het drukke Haarlem en weer terug, om vervolgens weer op de oorspronkelijke route te komen bij Vijfhuizen. Een deel van de groep zijn we door alle stoplichten verloren maar die kwamen we gelukkig weer tegen bij het eindpunt’, aldus Tessa

Een ambachtelijk ijsje voor elk meisje
De route werd afgesloten bij ijssalon IJspret, in Zwanenburg, waar op ambachtelijke wijze ijs gemaakt wordt. ‘Daar zat gelukkig ook een groot gedeelde van de meiden, die we tijdens de route waren verloren, eind goed, al goed’, aldus Noortje.

Motormeiden_openen _officieel_het_motorseizoen

Oproep
De rit werd afgesloten met een oproep aan iedereen om mee te denken over leuke onderwerpen voor het platform en of er meiden waren die het leuk vinden om een volgende keer mee te helpen met een leuke route ‘het platform wordt gemaakt voor-en door jullie, als je tips of leuke ideeën hebt, laat het vooral weten. We willen met Motormeiden allemaal leuke dingen doen en daar hebben wij echt jullie hulp bij nodig.’

Wil jij meehelpen? Lijkt het je leuk om een route te organiseren, wil je af en toe een stukje schrijven of heb je een ander idee? Tip de redactie!

KORTING MET DE MOTORMEIDEN STICKER!

Iedereen die zich tijdens het event op 7 april heeft aangemeld heeft een sticker van Motormeiden ontvangen. Met die sticker krijg je 15% korting op de eerste verdieping van Motorcity Amsterdam. De sticker is heel 2018 geldig op kleding, accessoires, helmen, schoenen en nog veel meer, dus neem zeker een kijkje in de winkel!

Volg motormeiden op Instagram en Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *