AllesInspirerendTravel

Interview: Daphne (23) is op motorvakantie in Sauerland

Onze oosterburen hebben fantastische wegen om de gashendel flink open te draaien, maar Duitsland heeft veel meer dan alleen dat. Prachtige slinger routes door de natuur en dan even bijtanken in een goed wegrestaurant. De 23-jarige Daphne gaat voor het eerst op motorvakantie in Sauerland. Met een groep vrienden vertrekt ze naar de leukste plekjes. Lees snel verder waar!

Met wie ga je richting Duitsland?
Wij gaan met de ‘Zaanse Motorvrienden’ en onze eigen groep de ‘Motor Crew Zaanstad’. De groep bestaat uit ongeveer 15 rijders. Zowel mannen als vrouwen! Iedereen rijdt voor zichzelf en op eigen niveau. Voor een lang weekend gaan we naar Sauerland. Dit gebied staat bekend om zijn stuwmeren, ouderwetse dorpjes en mooie natuurparken waar je met de motor doorheen kan rijden.

View this post on Instagram

Biker girls crew!

A post shared by By_Deetje (@by_deetje) on

Hoe lang rij jij zelf al?
Ik rij nu al 2,5 jaar motor, heerlijk vind ik het. Toen ik 21 was behaalde ik mij A2 rijbewijs en kocht ik meteen een Yamaha SZR 660. Nu heb ik dan eindelijk mijn mijn A rijbewijs en tour ik op een Suzuki gsxR 600.

Waar komt de passie voor motorrijden vandaan?
Vroeger zat ik altijd al bij mij vader achterop. Heel wat jaren later nooit meer aan gedacht, tot ik mijn vriend leerde kennen. Zijn hele familie reed motor, dus na vele ritjes achterop kreeg ik een proefles voor mijn verjaardag. Ik was meteen verkocht en ging direct door voor mijn rijbewijs!

Is dit je eerste grote motortrip?
Toen ik 3 weken mijn rijbewijs had ben ik met mijn vriend naar de Eiffel, Moezel en Luxemburg geweest. Met zo’n grote groep als nu ben ik nog nooit geweest, super spannend maar onwijs tof al die verschillende motoren en mensen met allemaal de zelfde passie

Hoe ziet de route eruit?
De motortrip begint op vrijdagochtend om 06:00 uur. We verzamelen met zijn allen in Nederland en vertrekken dan naar Duitsland. Als we daar aangekomen zijn staat er voor ons al een route uitgestippeld van ongeveer 300 km. Het is een heel weekend rijden met elkaar.

saurland route

Natuurpark Nassau
Op vrijdag gaat de route meteen door het natuurpark Bergisches Land. Nadat we de rivier de Sieg zijn overgegaan gaan we via een weg door een landbouwgebied, het natuurpark Rijn-Westerwald in. Bij de plaats Bendorf vlak boven Koblenz, raakt de route net niet de Rijnoever maar als je oplet zie vanaf hoogte wel de Rijnoevers. Vervolgens rijden we het natuurpark Nassau in.

Natuurpark Hoch-Taunaus
Op zaterdag hebben we 318km voor de boeg. Eerst wat kilometers met kronkel routes door natuurpark Nassau, vervolgens rijden we noordelijk langs Limburg An Der Lahn natuurpark Hoch-Taunus in. Na ongeveer 150 km rijden we het Hoch-Taunus natuurpark in en via het natuurpark Rijn-Taunus weer naar het hotel in Berghausen!

De Rijn op en neer
Op zondag rijden we 328 km. Het eerste deel van de route door het natuurpark Rijn-Taunus maar dan er tegen in! Deze route gaat 3 keer naar en langs de Rijn, omlaag en omhoog op de Oostelijke Rijnoever. Daarna weer een deel van de route door het mooie natuurgebied Hoch-Taunus.

Welke voorbereidingen heb je genomen voor deze reis?
Motor in orde, nieuwe bandjes, verse olie, remmen gecheckt en met de hele groep gezellig alle routes en te gekke avonden wat komen gaan bespreken.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik op het kinderdagverblijf in Zaandam. In mijn vrije tijd sport ik en probeer ik zoveel mogelijk leuke dingen te doen met vrienden. Motor rijden doe ik ook met mijn vriendengroep. Zo leuk is dat!

Je gaat zonag de instastory overnemen, wat ga je ons laten zien?
Ik ga jullie zoveel mogelijk fun, verschillende motoren en leuke routes laten zien. Maar ons doel is vooral veel plezier hebben.

Houd instagram en Facebook goed in de gaten! Heb jij een leuk idee of een vraag, laat het de redactie weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *