Navigeren met je telefoon? Check deze handige navigatiehouders voor de motor!

Een leuke motorroute rijden maar geen navigatiesysteem? Met je mobiele telefoon kom je ook een heel eind! Welke navigatiehouders voor je telefoon zijn er allemaal en wat zijn de voor- en nadelen? We zetten de navigatiehouders voor op de motor graag op een rijtje! Lees alles goed door, want je wilt een kapotte telefoon natuurlijk voorkomen! 

Alle navigatiehouders zijn verkrijgbaar bij emounting.nl – Levering binnen 24 uur!
Emounting is ook Ambassadeur van Motormeiden.

Rijden met een rubbertje!

Een navigatiehouder bestaat meestal uit 3 componenten, per systeem is dit anders maar het komt over het algemeen met elkaar overeen. Om veilig te rijden raden we aan om een vibratiedemper te gebruiken. Yes inderdaad een rubbertje dat de meeste schokken opvangt. Een groot voordeel om met je telefoon te navigeren is dat het relatief goedkoop is, (mits je geen nieuwe telefoon hoeft te kopen). Met een navigatie app op je telefoon zoals Scenic, MyrouteApp of TomTom-rider kun je de leukste uitgestippelde routes rijden.

Quad Lock Motor Stuur stang mount en iPhone case Bundel

Prijs set: 84,-
De Quadlock is een van de meest gebruikte systemen om met de iPhone of Samsung te navigeren.  Je hebt een iPhone/Samsung case (hoesje) en dat klik je in een draai op de stuurstang mount. Met de Quad Lock Motor Stuur stang mount en iPhone case Bundel hoef je je als motorrijder geen zorgen te maken over het veilig bevestigen van je smartphone tijdens het rijden, hij zit echt vast. De Quad Lock mount is gemakkelijk en snel te bevestigen op jouw motorstuur,  met een bijgeleverde inbussleutel bevestig je de stangmount aan je stuur. Het hoesje doe je vervolgens om je telefoon en je klikt hem er zo in.

Belangrijke notitie: bestel de vibratiedemper erbij! Dit is een rubberen tussenstuk wat voorkomt dat jouw telefoon kapot trilt, echt een livesaver! Bekijk hier het aanbod!

ROKFORM Motor stuurstang en Samsung case bundel

Prijs set 188,-
Dit is echt de high-end houder om mee te navigeren en daarom ook iets duurder dan de rest. Door het titanium is het ook veel sterker en ook  wordt hier meer ingespeeld het design. Je hebt van ROKFORM ook hele mooie chrome mounts speciaal voor de Harley rijder. Verder komt het systeem overeen met dat van Quad Lock.

De ROKFORM Motor stuurstang en Samsung case bundel  bestaat uit een beschermhoesje en een stuurbeugel om je telefoon aan je motorstuur te bevestigen.  Het hoesje beschermt je telefoon tegen stoten en krassen en heeft een draadloze oplaadfunctie. De stuurbeugel is gemaakt van stevig aluminium en heeft een draaimechanisme voor een optimale kijkhoek tijdens het rijden. Er is ook een iPhone case bundel beschikbaar.

Ga je voor dit systeem? Vergeet de vibratiedemper dan niet! Anders kan jouw telefoon na 1 ritje al kapot getrild zijn.

Bekijk hier het aanbod!

 

RAM Mount Balhoofdsteun Large Smartphone X-Grip set

Prijs set: 72,-
De RAM Mount Balhoofdsteun Large Smartphone X-Grip set bevat een balhoofdsteun en een X-Grip houder die geschikt is voor (grotere) smartphones of een echt navigatie systeem, je klemt hem er zo tussen. De houder is flexibel en kan gemakkelijk worden aangepast aan telefoons van verschillende afmetingen en vormen. De rubbertjes op de hoeken moeten trilschade voorkomen en de elastiek aan de zijkanten trek je over je telefoon om zeker te weten dat hij niet wegschiet.

De balhoofdsteun gaat in jouw motorstuur. Een imbus sleutel wordt erbij geleverd om hem makkelijk vast te draaien. De set is duurzaam en robuust, gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen trillingen en schokken, maar wij zien dat dit systeem vaker een kapotte telefoon oplevert dan een andere houder.  Bekijk hier het aanbod!

 

Grijpklem / Claw
Er kunnen losse of vaste basissen zijn. Wij gebruiken ook vaak een grijpklem (claw) en doen daar een Garmin in. Deze claw kun je heel makkelijk opendraaien en op je stuur bevestigen zonder bouten of moeren, gewoon met de hand dichtdraaien.

RAM Mount Quick-Grip™ klemhouder smartphones XL stangbevestigingset

Prijs set: 81,-
Deze is perfect geschikt voor de zwaardere toepassingen zoals off-road rijden. Ook handig bij smartphones met meerdere knopjes aan de zijkant waar een X-grip lastig te plaatsen is. De RAM Mount Quick-Grip™ klemhouder en vier zijklemmen zijn met schroeven te verstellen, zodat jouw telefoon er altijd inpast. Aan de bovenzijde zit een veerklem voor snelle verwijdering met één hand.

De stangbevestigingset zet je makkelijk met een moer sleutel aan jouw stuur. Aan de ‘bal’ klem je vervolgens het systeem.  Kijk je liever horizontaal in plaats van verticaal? Je kunt de hoek van de houder aanpassen voor de optimale kijkpositie, zodat je je smartphone veilig kunt gebruiken tijdens elke rit.  Bij dit systeem zit geen rubbertje om trilschade te voorkomen. Koop je daarna een echte garming of TomTom dan zou deze er ook tussen kunnen (afhankelijk van de dikte).

Bekijk hier het aanbod! 

 

 

Lampa Titan Opti Bar, spiegel en crossbarbevestiging met universele smartphonehouder bundel

Prijs set: 54,95

Heb je geen plek meer op jouw stuur om een klem aan te bevestigen? De Lampa Titan Opti Bar bundel is een handig en vooral heel subtiel systeem bestaande uit een spiegel- en crossbarbevestiging met een universele smartphonehouder. Het is compatibel met (bijna) alle smartphones en kan gemakkelijk worden aangepast aan de grootte van het apparaat. Ook kun je opzetstukjes kopen om een G0Pro veilig te bevestigen.  De houder heeft een zachte rubberen bekleding die de smartphone beschermt tegen krassen en beschadigingen.

De Lampa Titan Opti Bar bundel biedt een veilige en gemakkelijke manier om je smartphone mee te nemen tijdens het rijden, zodat je handsfree gebruik kunt maken van navigatie, muziek en andere apps. Het is eenvoudig te installeren en te verwijderen, en ideaal voor elke motorrijder op wat voor terrein dan ook.

Bekijk hier het aanbod