Top-5: nieuwe airbagvest systemen voor op de motor

De juiste bescherming op de motor is van cruciaal belang, maar vaak vergeet je een rugbeschermer of bodyprotector! Dit beschermt jouw nek, ruggenwervels, borstkas en soms ook je stuitje bij een val. Heb je wel eens gedacht aan een airbagvest? Dit systeem kun je onder- of boven je motorpak dragen en komt in een milliseconden in actie zodra er gevaar dreigt.

Redactie: Tessa Deurloo
10% KORTINGSCODE : Motormeiden10
De korting geld op de verkoopprijs. Ga naar Airbagvest.eu

Wist je dit?

Airbagvesten worden in de racerij (MotoGP) al standaard gehanteerd. Zodra de coureur valt of in een bepaalde hellingshoek zit, schiet het vest open. Airbagvesten zijn een van de veiligste bodyprotectoren die je kunt hebben op de motor. Het beschermt de bovenkant van jouw lichaam zoals de borstkas, nek, ruggenwervels en soms ook het stuitje.

Welke airbagvest-systemen zijn er?

Er zijn verschillende airbag systemen voor op de motor. Sommige met een flitsend kleurtje en andere weer geheel onzichtbaar, doordat je het onder je motorpak draagt. Ook zijn er systemen waar je een abonnement voor afsluit, en andere werken weer op een CO2 patroon. Een abonnement kan een goedkope oplossing zijn als je heel seizoensgebonden rijdt.

IXON – Elektronisch airbagvest – €399,-

Laten we gelijk met het neusje van de zalm beginnen. De IXON IX-Airbag U03 is een airbagvest dat je onder jouw motorpak draagt in combinatie met een abonnement (In&box) en app.

Het IXON IX-Airbag U03 is een slimme elektronische airbag die onder bijna elke jas kan worden gedragen en is door de beste professionele coureurs getest. Zo schiet hij open in 0.055 milliseconden en rijden MotoGP coureurs Aleix Espargaro, BRAD BINDER en TAKAAKI NAKAGAMI allemaal met een IXON vest.

Electronisch en FIM goedgekeurd

Heb je lekker gereden met jouw vest? Hang hem aan de stekker en in 2 uur tijd is hij helemaal opgeladen en klaar voor gebruik. Het IX-Airbag U03 vest behoort tot de lijst met airbagsystemen die door FIM zijn goedgekeurd voor motorsport op het hoogste niveau. De grote argumenten om het IX-Airbag U03 te kopen zijn de universele toepassingen mogelijkheden. Geen vervelende kabels of sensoren en de extreem snelle detectie en inflatie.

Abonnement
Het vest werkt alleen in combinatie met een abonnement. Je koopt dus los jouw vest en ook een los abonnement. Je kunt ervoor kiezen om een maandelijks/jaarlijs abonnement te nemen of om de hele koop in een keer te doen. Via een app op jouw telefoon kun je het abonnement (in&box) activeren of stopzetten. Rij je bijvoorbeeld maar 3 maanden per jaar dan kies je best een maandelijks abonnement. In&box REVOLUTION leasing: €12,-/maand of €120,-/jaar, | In&doos REGULAR aanschaf: €399,-

Bekijk het IXON IX-Airbag U03 airbagvest hier

 

Hit-Air Hightech een mechanisch airbagvest over je pak – € 569,00

De Hit-Air Hightech wordt gebruikt in combinatie met CO2 patronen, die je makkelijk zelf kan verwisselen mocht hij gebruikt worden. Je draagt dit vest over jouw motorpak en bij een val wordt het spiraalsnoer (die zit vast aan je motor) losgetrokken van je airbagvest en het CO2-patroon geactiveerd. Het vest knalt in minder dan een halve seconde open en beschermt vanaf dat moment je nek, romp, wervelkolom en stuitje.

Vallen opstaan en doorgaan
Na een val is het vest gewoon weer opnieuw te gebruiken. Vest weer terugvouwen in de oorspronkelijke vorm en dan nog even het CO2-patroon vervangen!

CO2 patroon
Je kent ze wel, die patronen om slagroom mee te maken of waar een hele jeugd lachgasballontjes mee maakt en uit hun dak gaan. Deze 60CC patronen kun je al voor 22,95 per stuk kopen en gaan in dit vest.

Foutje met het touwtje?
Ongewilde activering komt zelden voor omdat er ca. 35 kg vallend gewicht voor nodig is om de airbag te activeren.

 

Helite – motorjas met geïntegreerd airbagvest – € 749,00

Een alles-in-een systeem! Waarom zit dit uberhaubt nog niet in elk motorpak? Bij Helite snappen ze het tenminste! Dit hoogwaardige motormerk brengt zelf motorjassen en pakken op de markt waarbij het airbagsysteem al is geintegreerd.

De Touring is een airbag jas, dat met een koord rechtstreeks op de motorfiets is aangesloten. Ontworpen om het hele jaar door te dragen dankzij het waterdichte, ademende en winddichte membraan en de uitneembare thermische voering. Dankzij de ultrasnelle inflatie (100 ms) zorgt het voor een optimale bescherming van vitale gebieden: hals, rug, bekken, heiligbeen en borstkas. De versterkte schouder- en elleboogbeschermingen garanderen maximale veiligheid.

Het airbagjack is uitgerust met een mechanisch systeem dat klaar is voor gebruik en gemakkelijk opnieuw kan worden gebruikt. Doormiddel van CO2 patronen kun je het jack eindeloos gebruiken.

Bekijk hier de Helite Touringjas

 

Helite Airbag GP Air –  speciaal voor over racepak – € 699,00

Helite heeft een airbagvest speciaal ontwikkeld voor over een racepak. De Helite Airbag GP Air heeft een strakke en aerodynamische pasvorm en ruimte voor de ‘hump’ van het pak,  het past gemakkelijk over alle leren motorpakken en biedt het een grote bewegingsvrijheid.

Het airbagvest biedt een groot beschermingsvolume en is uitgerust met een mechanisch systeem (CO2 patroon) dat klaar is voor gebruik en gemakkelijk opnieuw kan worden gebruikt. Dankzij de ultrasnelle inflatie (100 ms) zorgt het voor een optimale bescherming van vitale gebieden: als, rug, bekken, heiligbeen en borstkas. Daarnaast beweegt het vest lekker mee omdat er aan de zijkanten harmonica elastiek zit.

Bekijk hier de Helite Airbag GP Air

Helite H-Moov Airbag rugzak – € 689,00
Is een airbagvest voor jou geen optie en wil je ook spullen meenemen zoals je laptop? Dan is deze rugzak van Helite echt een aanrader.  Deze versie van de H-Moov airbag rugzak heeft het mechanische systeem, dus de airbag is met een kabel aan de motorfiets bevestigd. Bij een val wordt het koord losgetrokken van de airbag, waardoor deze wordt opgeblazen. Voordeel van ze tas is het beschermingsvolume (18L) om schokken op te vangen en vitale gebieden volledig te bedekken.

Bekijk hier de H-Moov airbag rugzak