AllesInspirerendMotornieuws

Nani (1.47m): Klein vrouwtje vindt stoere motor

Nani (44) heeft een grote passie voor motorrijden, maar voor die passie had ze ook een groot doorzettingsvermogen nodig. Met de nadruk op groot. Nani is klein van stuk, behoorlijk klein: 1.47 meter. Niet bepaald een gangbare lengte om elke rijschool binnen te stappen en op elke motor weg te rijden, maar ze gaf niet op en wil graag de ‘kleine’ motorrijders wat tips geven: geef vooral niet op!

Lees ook eens de review over de Kawasaki Vulcan S, ideaal voor de kleinere motorrijders!

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik kom oorspronkelijk uit Indonesie en werk al een aantal jaren in de catering op het voortgezet onderwijs in Rotterdam. Dat doe ik op verschillende plekken door de stad. Heel leuk!

Motordroom opgegeven
Ruim 6 jaar geleden ben ik gestopt met motorrijlessen nemen. Ik had mijn droom opgegeven. Na veel getob met rijlessen op een motor waarbij ik de punten van mijn tenen net aan de grond kreeg en een onaardige rijschoolhouder, zat ik in zak en as thuis. Mijn lengte was echt een ‘dingetje’ en ik zou waarschijnlijk nooit zelf kunnen leren motorrijden.

Was de motor helemaal uit beeld?
Mijn man rijdt ook motor, ruim 30 jaar. Iedere keer als ik achterop meereed begon het te kriebelen en genoot ik enorm. Alleen ik wilde het heel graag zelf leren.

Het belangrijkste was dat deze rijschool een kaboutermotor had

Rondje rijscholen
Hup, de motordroom werd weer in gang gezet. We zijn zeker wel naar 10 rijscholen geweest om te zoeken en vooral te passen naar de juiste motor voor mijn lengte van 1.47 m (!!!). De reacties waren uiteenlopend ‘of ik een motor met zijwieltjes zocht’. Was overigens nooit negatief bedoeld maar met een dikke knipoog. Per toeval zijn we op de site terecht gekomen van Motorclass in Leidschendam. De rijschoolhouder; Cees gaf les met passie en engelengeduld voor een klein Indisch vrouwtje die de taal niet altijd goed snapt.

Een kabouter motor?
Het belangrijkste was dat deze rijschool een kaboutermotor had. Ja zo noemden we het! Een extreem verlaagde Honda CBF 500, daar heb ik uiteindelijk al mijn lessen op gehad. Helaas is hij nu gestopt en was ik waarschijnlijk de laatste kabouter voor die motor.

Op zoek naar de juiste motor
De zoektocht naar de juiste motor was een behoorlijke klus. We hebben volgens mij wel alle motoren van de Motorbeurs Utrecht uitgetest en is er geen beurs waar we niet zijn geweest. Mijn droommotor zou een stoer racemonster zijn maar die moest helemaal omgebouwd worden. Een dure grap, dus heb ik dat model maar laten varen.

Honda Rebel
We kregen tips over het nieuwe type Honda Rebel of een andere chopper dat dat wat zou kunnen zijn. Een chopper is sowieso altijd al wat lager en voor mensen die klein van stuk zijn een beter optie. We hebben bij verschillende winkels naar de Honda Rebel gekeken en getest. Zelf merkte ik dat een motor met 1 cilinder mij niet helemaal lag. Dus de zoektocht ging door.

Harley Davidson 883
Op Marktplaats zagen we de Harley Davidson 883 staan voor een leuk prijsje. Een fantastische motor, ook erg laag uitgevoerd, maar helaas net iets te groot voor mij. Dat was flink balen!

Kawasaki Vulcan S
Opeens viel mijn oog op de Kawasaki Vulcan S. Dit is een stoere motor in mat zwart. Iets wat mij meteen aansprak. In de motorzaak hebben we gevraagd of hij nog verder verlaagd kon worden en dat was mogelijk. Door een verlagingssetje van andere plaatjes achter de mono-veer te plaatsen ging hij nog eens 2 centimeter omlaag en door de voetsteunen naar achteren te plaatsen. Die voetsteunen kun je naar voren en naar achteren zetten afhankelijk van je lengte. Nu kan ik met beide voeten bij de grond ook met mijn hakken en ik kan ook bij mijn pedalen.

Motormeiden_ kleine_motor_ Nani
Nani super trots op haar verlaagde Kawasaki Vulcan S

Klein vrouwtje stoere motor
Mensen moeten vaak lachen of steken hun duim op als ze me zien rijden op de snelweg omdat het best grappig is om zo’n klein vrouwtje op zo’n stoere motor te zien. I don’t care. Ik geniet elke dag dat ik rij en probeer dus ook zoveel mogelijk te rijden, lekker die gemiste jaren inhalen. Soms werd ik weleens moedeloos omdat het niet lukte met lessen maar zoals je ziet de aanhouder wint.

Hou instagram en Facebook goed in de gaten! Heb jij een leuk idee of een vraag, laat het de redactie weten!

Een gedachte over “Nani (1.47m): Klein vrouwtje vindt stoere motor

  • ik ben nooit gaan lessen vanwege mn lengte. nu ben ik sterk aan t overwegen het wel te doen. maar n motor verlagen kost ook wel behoorlijk en dat gaat niet met mijn budget. mag al blij zijn als ik gewoon mn rijbewijs kan halen en n leuke motor.
    ben 1.51 korte benen..kort lijf..korte armen..dus ja..als je n lage zit hebt en je hangt met je buik en voorgevel op je motor rijdt ook niet lekker denk ik.
    lk ga eerst mn theorie maar s bekijken of ik dat allemaal nog kan. met rijbewijs op zak kan ik altijd nog kijken voor n motor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *