AllesInspirerendTravel

Interview: Jente rijdt de Route 66 op de motor!

Een van de meest legendarische wegen ter wereld is de Route66. Een weg vol met historie dwars door Amerika. De 28-jarige travelblogger en motorrijdster Jente Bonté vertrok deze maand voor 14 dagen om deze weg op de motor te ervaren. Ze reed van Chicago naar LA. Een bijzondere trip waar ze jou graag tips over wil geven!

Wat voor motor rij je in Nederland?
Ik rij  een Harley Davidson Sportser 1200 Costum en momenteel in Amerika een Harley Davidson Heritage 1800. Mijn eigen motor heb ik vorig jaar juni gekocht. Daarvoor had ik een Suzuki SV650 en een Honda Shadow.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben militair bij de Koninklijke landmacht. Eerst zes jaar chauffeur op een vrachtwagen en nu sinds twee jaar managementassistente van de kolonel van het Bevoorrading& Transport Commando. Een hele leuke functie!! Daarnaast heb ik ook een eigen blog waar ik schrijf over travel, food en fitness.

Even wat achtergrond informatie over  de U.S. Route 66
Kortweg de Route 66 (US66) is een historische autoweg die begint in Chicago en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km en loopt dwars door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. De weg wordt ook de Will Rogers Highway genoemd

Waarom wilde je de Route 66 gaan rijden?
Mijn vader (64 jaar) wilde altijd al de Route 66 rijden. In eerste instantie zouden we deze rit ook nog met mijn vriend, broer en zwager rijden maar door meerdere redenen zijn mijn vader en ik met z’n tweeën overgebleven. Een hele bijzondere vakantie om dit samen met je vader te kunnen doen! Ik zal t iedereen aanraden.

Is dit je eerste motorvakantie?
Dit is niet mijn eerste motorvakantie. Ik ben in 2012 met mijn vriend naar Duitsland op vakantie geweest, maar daar kreeg ik op de tweede rijdag een best wel ernstig ongeluk waardoor we onze vakantie moesten afblazen.

Hoe loopt jullie route?
We rijden van Chicago naar LA. Een rit van ongeveer 4000 kilometer in 14 dagen.

Wat is jouw ervaring met de Route 66?
Onderweg stoppen we vaak en krijgen we door onze leider een leuk verhaal te horen over hoe het vroeger was en gaan we echt terug in de tijd. De hotels en restaurants zijn ook echt gebaseerd op de oude Route 66, waardoor je echt in het verleden en de historie duikt.

Wat vind je zo fascinerend aan de route 66?
De historie en hoeveel er nog van over is. Sommige oude gebouwen staan leeg, maar alle borden en neonverlichting hangt er nog wel, waardoor je een beeld krijgt hoe dit in de jaren ’30/’40 eruit zag. Ik vind het fascinerend dat er vroeger maar één weg van oost naar west liep en dat deze weg nog (deels) bestaat. Dit geldt ook voor de motels die je toentertijd had langs de Route 66. Velen zijn gerestaureerd en in de organieke staat opgeknapt. Fantastisch om te zien. Het lijkt net of je 70 jaar terug gaat in de tijd.

Wat was het hoogtepunt?
De Grand Canyon. Afgelopen zaterdag werd ik 28 jaar en kreeg ik een helikoptervlucht voor mijn verjaardag van mijn ouders. Echt wow! Dat was zo bizar mooi! Voor de rest was alles een verrassing, omdat ik me niet echt had ingelezen in de Route 66. Elke dag was er wel een bijzonder plek of landschap waarvan ik dacht: “Wow, dit is zo bizar mooi.”

Grand Canyon, Arizona – Yes, daar zijn we dan! The Grand Canyon of the United States of America. Yup, een hele mond vol. Maar dat verdient deze plek ook wel, want wow…wat een magische plek op aarde?? Ik heb een helikoptervlucht mogen maken over de canyon en realiseerde mij toen pas hoe waanzinnige groot deze kloof daadwerkelijk is! Wat een plek en wat een land. Ik ben verliefd? Vandaag is onze laatste dag alweer? De laatste driehonderd kilometers staan op de planning. De laatste rit van Barstow naar Santa Monica, Los Angeles? De afgelopen twee weken hebben we meer dan 3800 kilometer gereden, van Chicago naar Los Angeles, op een Harley Davidson. Ik heb de meest waanzinnige landschappen, mensen, dingen mogen zien en ontmoeten. Ik heb te gekke dingen gedaan, waarvan ik dacht dat ik dat nooit zou doen. Dit was echt een van mijn mooiste, beste en meest bijzondere reizen ever! Compleet anders, vergeleken met hoe ik normaal reis. Maar wow, wat waanzinnig?? Ik schrijf zsm een blog over mijn reis door the USA. Stay tuned!!☺️ ———— #route66 #travelusa #travelgirl #travellingthroughtheworld #roadtrips #roadtripusa #harleywomen #harleydavidson #girlsonbikes #travellust #drivingaround #travelblogger #crossfit #crossfitter #crossfitgirls #crossfitlife #fitsporation #dedicated #workoutwednesday #dreamscometrue #travelholic #usaroadtrip #crossroadsmotortours #girlswhoride #harleygirls #harleylife #grandcanyonwest #grandcanyon #arizona #travelblogger

A post shared by Jente? (@thefittravellingfoodie) on

Wil je al wat leuke tips delen?
Rij de Route 66 op de motor! Het is een lange rit, maar als je het in stukjes hakt zoals ik heb gedaan, dan valt het allemaal reuze mee! En doe het met een gids. Die kan je zoveel vertellen over de historie van plaatsen en over de Route 66.

Hoe start je een motorvakantie in Amerika?
In eerste instantie wilde ik zelf alles uitzoeken qua motels, vluchten maar, ik heb toch gekozen om een georganiseerde reis te boeken via Crossroads Motortours. En eigenlijk is dat ook wel relaxed, want je hoeft je nergens zorgen om te maken. Alles is geregeld, zij weten de beste eettentjes en de beste plekken om te bezoeken om de Route 66 sfeer te beleven. Ik had dat niet zelf kunnen ontdekken/regelen.

Waarom heb je een motor gehuurd?
We hebben motoren gehuurd via Eaglerider, omdat dit makkelijker en goedkoper was. Ik had ook een andere motor gehuurd dan dat ik zelf in Nederland rijd. Dit in verband met de lange afstanden. Een Heritage rijdt fijner en comfortabele vergelen met een Sportser 1200 Costum. En ik heb er geen spijt van!

Hou instagram en Facebook goed in de gaten! Heb jij een leuk idee of een vraag, laat het de redactie weten!