Rijtesten

REVIEW: CFMOTO 650NK – looks en fun voor een onverslaanbare prijs

CFMOTO is misschien nog geen grote naam binnen de Benelux, maar daar kan binnenkort zomaar eens verandering in komen. Het Chinese merk heeft haar naam al gevestigd als het gaat om quads en ook met hun line-up aan tweewielers gaan ze de concurrentie binnen het populaire 600cc segment aan. Redacteur Ellen mocht de CFMOTO 650NK een week testen om te kijken of deze naked bike die concurrentie serieus aankan. 

Redactie: Ellen Kox – 1.63 meter – Rijdt zelf: Triumph Street Triple 675 R
Fotocredits: Ellen Kox & Sonja Sinot-de Bruijn

Design

Het uiterlijk deed mij in eerste instantie denken aan een Kawasaki ER6N, maar dan een stuk strakker en agressiever. Een beetje Kawasaki meets KTM. Niet geheel ontoevallig trouwens, want ontwerpbureau KISKA is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de KTM modellen.

De kleurencombinatie van wit en zwart met subtiele blauwe accenten die je kunt terugvinden in het frame en de bestickering spreken mij persoonlijk erg aan. Het ontwerp is modern, de kleuren zijn precies goed gecombineerd en het is gewoon een plaatje om te zien.

CF Moto 650NK

Standaard ruim uitgerust 

Deze 2-cilinder is standaard uitgerust met opties als ABS, wave remschijven, stalen remleidingen, volledige LED verlichting, verstelbare koppelingshendel, twee rijmodi die je rijdend kunt afwisselen en hij is voorzien van een automatische lichtomschakeling. Dat laatste houdt in dat de motor in donkere omstandigheden zelf de verlichting aan past. Het display is helder en goed af te lezen in zowel donkere als lichte omstandigheden. De 650NK wordt geleverd op Metzeler Roadtec banden, dus ook dat zit ook helemaal goed.

Na aanpassing is deze motor is ook geschikt voor A2 rijders.

Zithoogte

Met mijn 1.63 meter voel ik me lang niet altijd comfortabel op elke motor, maar bij deze CFMOTO was dat geen enkel probleem. Toegegeven, ik kan nog steeds niet plat bij de grond maar het scheelt niet veel meer. De motor voelt compact en ook echt geschikt voor mijn lengte.

Zithoogte van de CF Moto 650NK

Comfort

Met zijn actieve, licht sportieve zitpositie en comfortabele zadel kun je gerust een dagje eropuit. De motor rijdt onwijs soepel en valt makkelijk een bocht in. Rijdend voelt hij erg licht aan, en door een korte draaicirkel is hij goed te hanteren. Ondanks dat het een tweecilinder is, vertoont de motor totaal geen bokkerig gedrag bij een rotonde of bij het terugschakelen naar een lagere versnelling. Het is een motor waar je erg makkelijk mee wegrijdt.

Verschillende rijstanden

De motor is uitgerust met twee rijstanden; economy en sport. De 650NK reageert iets vinniger in de sport-stand, maar naar mijn idee zit er niet heel veel verschil tussen de twee standen. De vering is vrij stug en helaas niet instelbaar. Met 61 PK tussen je benen mis je als ervaren rijder misschien een beetje aan vermogen, maar de rijeigenschappen en respons maken het meer dan goed.

Overzichtelijk display

Zuinige motor?

Na ongeveer 250 kilometer sprong het reservelampje aan dat me vriendelijk attendeerde om te gaan tanken. In deze afstand heb ik snelweg en binnendoor gecombineerd, beide rijmodussen afgewisseld en af en toe wat sportiever gereden. Het kan dus nog zuiniger.

CF Moto 650NK

Serieuze competitie

En of de 650NK serieuze concurrentie is voor de andere motormerken. Door zijn goede rijgedrag, nette standaarduitrusting en verkoopprijs is dit een motor die ik sowieso elke beginnende rijder zou willen aanraden. Voor een prijs van € 6.849 (€ 5.999 in België) is er echt geen ander merk dat in de buurt komt van de opties die CFMOTO biedt. Schaf je een een 650NK of andere CFMOTO aan voor het einde van het jaar, dan krijg je daarnaast 3 jaar garantie.

Redacteur Ellen test de CF Moto 650NK

Nauwe verwanten

Gecharmeerd van de opties van deze 650NK, maar ben je toch meer een (avontuurlijke) tourrijder? Ook dan biedt CFMOTO uitkomst met de 650MT en 650GT modellen. Beide modellen hebben een grotere tankinhoud, een USB-poort aan boord en de 650MT is zelfs voorzien van instelbare voor- en achtervering en een standaard kofferset.

Kritische puntjes

Toch zijn er nog wat kleine verbeterpuntjes te vinden. Zo is er vrijwel geen ruimte over onder de buddyseat. Mijn schijfremslot past er jammer genoeg niet in. Ondanks dat de motor prima remt, grijpt de voorrem wat later aan dan ik gewend ben.

Een design puntje waar nog wat aan bijgeschaafd zou kunnen worden, zijn de ontbrekende heel guards. In plaats van heelplates zijn de buddy steps gemonteerd op een stuk frame, waardoor je met je schoenen of laarzen tegen dit stuk aan wrijft. Hierdoor kan de lak of coating vervagen.

CF Moto 650NK

Meer informatie rondom de 650NK, andere CFMOTO modellen en dealers kun je vinden op de website van CFMOTO Benelux

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *