AllesRijtesten

Review: Triumph Rocket 3R: Beauty en beest in één

Ik ben nog geen 10km op pad met de Triumph Rocket 3R of de eerste bijrijder in de auto die voorbij gaat zit al omgekeerd op zijn stoel, nog net niet met zijn neus tegen het raam gedrukt. Ik heb hardop in mijn helm gelachen. Nog niet in de gaten hebbende dat dit eerder regel dan uitzondering zou worden. Na de Triumph Tigergaan we dit keer met de Triumph Rocket 3R op pad!

Redactie: Tessa Bron | rijdt zelf: Honda NC700X | lengte 1,74cm

‘Wauw, wat een beest’, denk ik zowel bij het zien van de motor als bij het opstappen. De motor is vrij breed en redelijk laag met een zithoogte van 74cm. Dat is fijn, want zo kan ik stevig met beide voeten op de grond staan. Dat mag ook wel met een gewicht van minstens 291kg.

Keyless entry – ehh opstap?

De Triumph heeft een aantal leuke snufjes op de motor zitten. Zo werkt de motor keyless en kun je met de sleutel in je zak opstappen, zonder deze in een contact te hoeven doen.

Het display kun je op een overdag- of avondstand zetten, of laat de motor dit automatisch bepalen, dat is ook mogelijk. Daarnaast kun je verschillende rijstanden selecteren. Kies bij een nat wegdek voor de ‘rain’-modus, dan rijdt de motor in mijn beleving iets vriendelijker en is minder fel op het gas dan in bijvoorbeeld de ‘road’-modus. Ook zit er een ‘sport’-modus op, voor de echte sportievelingen onder ons. En voor de fijne cruisers onder ons zit er cruise control op de Triumph.

Wat ook handig is, maar niet standaard, is het Triumph TFT-connnectiviteitssysteem. Hiermee kun je namelijk de navigatie op het scherm zetten en je telefoon, muziek en GoPro bedienen.

Leuk, die snufjes, maar hoe rijdt ‘ie dan?

‘Is ‘ie niet heel zwaar om mee te rijden?’, is een vraag die ik een aantal keer heb gekregen. Ondanks dat de Triumph Rocket er misschien uitziet als een enorme spierbonk, komt hij toch verrassend lenig de bochten door. En een plus is dat het zadel erg comfortabel zit.

Verder trekt de motor natuurlijk enorm snel op en zit strak op het gas met zijn 3-cilinder 2500cc, wat af en toe wel een beetje intimiderend kan zijn. De bochten nemen vergt voor mij nog wat oefening met schakelen. De rocket moet zeker een versnelling lager dan ik normaal gewend ben anders vlieg je als een raket, of rocket door de bocht. Dat betekent soms terug schakelen naar z’n 1. Bovenal is het een enthousiaste motor die je lekker in de bocht kunt gooien.

Op pad met een celebrity

Terwijl ik voor het eerst op de Triumph rijdt, krijg ik meerdere opgestoken duimpjes en wordt er zelfs zo enthousiast naar me gezwaaid – terwijl ik druk ben met het kiezen van de juiste afslag – dat ik me verward afvraag of ik deze persoon moet kennen.

En als ik dan in het weekend een rondje Amsterdam doe, blijkt dat de Rocket een echte eyecatcher en conversation starter is.

‘Mooie motor mevrouw’, ‘wauw, het lijkt wel een motor met een autoblok eronder’, ‘wat een toffe motor’, ‘dat is een dikke motor’ en ‘gave Triumph’ zijn maar enkele van de opmerkingen die ik kreeg terwijl we samen op pad waren. Er waren zelfs een aantal mensen die de Triumph op de foto zetten of er juist zelf mee op de foto wilden, het was een ware ervaring. Niet alleen het rijden op de motor, maar ook hoe er op werd gereageerd.

Mooie afsluiter!

Zelfs nog net voor ik de afslag neem om de motor weer in te leveren bij Triumph kan ik liplezen van een bijrijder die tegen de bestuurder zegt ‘mooie motor’. De beste afsluiter die je kunt hebben na een week met dit beest – of toch beauty?Meer weten over de specificaties van de Triumph Rocket 3R of zelfs het geluid horen van de Rocket? Kijk dan hier.

  • Prijs vanaf € 26.500

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *