AllesRijtesten

Lezers-test: Mini-Motormeiden (8 jaar) testen kindergordel voor op de motor

Hoe neem je je kind veilig mee op de motor? Die armpjes zijn soms net te kort om goed en stevig vast te houden, maar daar is iets op gevonden!  Motormeiden heeft de ‘hou je vast kindergordel’ laten testen door 3 motormeiden en hun stoere dochters. Lees hier wat ze ervan vinden!

Testers: Alle mini-motormeiden op de motor zijn 8 jaar!

Yvonne’s dochter Romy gaat achterop bij papa
Waarom wil je de gordel testen: Voor onze oudste dochter Romy van 8! Ze mag sinds kort mee op de motor en vindt het echt fantastisch!  Papa zijn motorpak is nogal glad en nu doen ze het met een gewone riem! Het zou super zijn als ze samen veilig op tour kunnen met deze kindergordel.

Tester: Dochter (8) van Yvonne gaat bij papa achterop

Willeke met dochter Inke (8 jaar) – Rijden Ducati
Waarom wil je de gordel testen: Nu ga ik nooit op de motor naar mijn werk, omdat ik daarna mijn 8-jarige dochter gelijk op moet halen van school. Met zo’n gordel durf ik haar wel achterop te nemen.

Willeke en haar dochter Inke (8)

Nienke met dochter Femke  (8 jaar)
Waarom wil je de gordel testen: Wij gaan geregeld samen met onze dochters (10 jaar) & (8 jaar) mooie ritten op de motor maken. Vooral onze dochter van 8 is vaak aan het zoeken naar een fijne manier van vasthouden. Hier kan hij dus door 2 motormeiden getest worden

Nienke met haar dochter Femke (8)

1. Wat zijn jullie gaan doen op de motor? Hoe heb je hem getest?
Yvonne: Een heerlijke toer gemaakt met dit mooie weer! De riem hebben we bevestigd om de middel van de motorjas van de vader.

Willeke: Rondje van zo’n 50 km gereden door de bossen en over de hei.

Nienke: Mijn dochter van 8 jaar oud is mee geweest met een rit. De rit reed ik samen met mijn man en mijn vader. Het was een mooie warme zonnige dag, een heerlijke rit door de bossen van de Veluwe. We reden veelal over 60 km en 80 km wegen.
2. Hoe werkt het, is het gemakkelijk?
Yvonne: Het zit fijn om de middel! De bestuurder merkt er niks van! We hebben er zeker vertrouwen mee omdat hij stevig is en fijne handvatten heeft om vast te houden.

Willeke: Je stelt de gordel juist af en doet hem om je middel. De passagier kan de handvaten vastpakken en zit zo mooi rechtop op de motor. Je merkt zelf niet dat je hem om hebt.

Nienke: De handgrepen zijn een fijne grote voor mijn dochter.  De riem voelt stevig om mijn middel.  Het prettige is dat je de gordel goed voelt om je middel en zo de handen van je kind tegen je lijf aan voelt. De gordel is makkelijk te stellen. Ik vind het altijd fijn om goed in contact te zijn met het kind wat achterop zit.
Willeke: Het werkt heel gemakkelijk! – Ineke (8)

3. Wat vindt jouw medepassagier van de gordel? Gaan jullie hem vaker gebruiken?
Yvonne: We gaan hem zeker vaker gebruiken. Ze vind hem prettig vasthouden en zit comfortabel achterop. We gaan hem zeker bij de volgende ritten gebruiken!

Willeke: Onze dochter ging eerst een stukje bij mij achterop, met gordel, daarna ging ze bij haar vader een stuk achterop zonder gordel. Na een pauze met een lekker ijsje eten koos ze ervoor om weer de gordel te gebruiken, want dat vond ze prettiger omdat ze dan niet haar armen helemaal om iemand heen hoefde te vouwen.

Nienke: In het begin wat onwennig.  En zei dat als ik harder zou gaan, ze mij wel om mijn middel zou vasthouden. Dit liet ik aan haar. Op de 80km weg bleef zij de gordel gewoon vasthouden en voelde het voor haar dus veilig genoeg. Het was prettig voor haar om wat in handen te hebben tijdens de rit. Mijn dochter gaf aan dat ze hem wel vaker wilde gebruiken bij mij achterop de motor.

Willeke en haar dochter hebben heerlijk gereden!
4. Wat moeten we echt nog weten?
Yvonne: Fantastisch middel voor een veilig en stevig gevoel achterop de motor!
Willeke: We gaan de gordel zeker vaker gebruiken. Nu kan ik op de motor naar mijn werk en kan ik haar met de gordel op een veilige manier meenemen achterop de motor.

Nienke: Test even goed of de gesp er goed in klikt, anders kan hij los schieten als je er hard aan trekt. Ik ga hem zeker vaker gebruiken. We hebben ook heerlijk op het terras in de zon wat gedronken.

Nienke: Erg prettig in gebruik!
5. Is er nog een nadeel?

Willeke: Nadeel is wel dat ze meer beweegt op de motor, dus bij optrekken en afremmen beweegt ze iedere keer een stukje vooruit of trekt ze naar achter wat je als bestuurder wel voelt. Daarnaast voel je niet of ze even haar handen los haalt van de gordel. Ik heb er wel vertrouwen in, zeker ook omdat mijn dochter zelf aangeeft dat het heel fijn  zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *