AllesInspirerendTravel

Top-5: Mooie vakantie bestemmingen met de motor

Prachtige landschappen, bijzondere gastvrijheid of een onvergetelijke avond bij de locals. We hebben allemaal wel eens een reis gemaakt die je niet zo snel zal vergeten. De 47-jarige Jacqueline heeft al heel wat landen bezocht op haar Ducati Multistrada. Wij vroegen haar een top-5 te maken.

 1.Gavia pass (Italië)

Passo_Gavia

Wat is daar op die Gavia Pass?
De voor mij mooiste pass om te rijden!

Uitleg: Hij is adembenemend mooi en zo bijzonder. Deze route is een behoorlijke uitdaging, vooral omdat de weg niet breed is en er geen vangrail is. Je moet ook niet raar opkijken wanneer je plotsklaps overstekend wild of rondtrekkend vee rond je motor hebt lopen, maar dat maakt het juist leuk!

Uitdaging: Ik had ooit drie pogingen nodig om de pass te kunnen rijden, bij de vierde keer lukte het uiteindelijk. De oorzaken; ijs, stenen en ook nog eens sneeuw op de weg, maar na de zoveelste poging lukte het uiteindelijk toch. Dat maakt mij zo ontzettend trots!

dolomieten

Tip: Ga absoluut een koffie drinken bij die markante caféhouder op de top van de ‘cavia’ pardon ‘Gavia’ en maak natuurlijk die foto met dat prachtige uitzicht!

 

2. Napels (Italië)
Traffic_napels

Wat is daar: Napels! Er gelden regels, maar ook weer niet…

Uitleg: Ze hebben 5 soorten rood licht! Bedenk zelf welke jij, op dat moment van toepassing vindt?
1 het is rood; ik stop
2 het is rood; er komt iets maar ik ben sterker dus rij ik door
3 het is rood; er komt niks dus rij ik door
4 het is rood; ik denk dat ik voorrang heb dus rij ik door
5 het is rood; ik doe alsof ik niks zie dus rij ik door

Wat kiest Jacqueline: Ik kies meestal voor optie vijf. Stoppen is geen optie, dan wordt het pas gevaarlijk, dat verwachten ze niet en ontstaat er juist een botsing.

Lekker_eten_in_Napels
Heerlijke Italiaanse, verser dan vers, visspecialiteiten

Tip: Als je met de boot komt (ik kwam vanuit Sardinië), pak dan niet de autostrada maar de weg langs de dorpen. Die is veel mooier en echter! Laat je vooral niet te veel gek maken door wat je leest over Napels (maffia, gevaarlijk) maar laat sommige dingen op je af komen, dan ervaar je de echte gastvrijheid van de Italianen!

 

3. Marokko

 Motorrijden_Marroko

Wat is daar: Strak asfalt, toffe mensen en heel veel gastvrijheid!

Uitleg: Sads Motorreizen organiseerde vorig jaar een geheel verzorgde reis naar Marokko, geen land waar ik solo zou willen reizen, dus besloot ik een georganiseerde reis te boeken. De motor ging vanuit Nederland op de vrachtwagen naar Malaga en vanaf daar 2500km door Spanje en Marokko. Wat was dat gaaf! Strak asfalt, een mooie pass, prachtig landschap, gastvrije mensen en wat mij vooral verbaasde waren de contrasten in het land. Van woestijn tot gras en groen zo ver je kon kijken. Van grijze- naar roze rotsen. Bochten zonder einde en sneeuw. Ja lees je goed sneeuw! Hagel en regen, waarbij het echt ontzettend koud was en dan weer in stukken met 25 graden. Tijdens de reis zijn we ook een stukje off-road gegaan, dat hoort er echt een beetje bij en dan zie je pas hoe mooi de binnenlanden zijn. Was te gek! Ik kan er uren over vertellen maar mijn beste advies; als je ooit de kans krijgt, DOEN!

 

4. Parco Nazionale Dei Monti Sibillini, Centraal Italië

el parco nationale 

Wat is daar: de mooiste en bijzonderste omgeving waarin ik ooit gereden heb.

Uitleg: Prachtig gebied daar. Helaas door een aardbevind eind 2016 zijn veel oude dorpen compleet verwoest en nog steeds ligt het puin er. Of deze weg inmiddels open is, weet ik niet. Wil je er naartoe gaan? Vraag het aan een lokale bewoner, zij weten hoe je moet rijden.
 

5. Sardinië
sardenia

Wat is daar: Na Sardinië kan de hemel alleen nog tegenvallen, luidt een plaatselijk spreekwoord. Onlangs ben ik voor de tweede keer op motorvakantie naar dit prachtige eiland geweest. Het is er adembenemend mooi. Goede wegen, on- en off-road, lekker eten, bijzondere baaien en de gastvrijheid is er fantastisch.

Jacqueline heb je nog een droombestemming?
Nieuw Zeeland (noord en zuid) en dit jaar ga ik voor het eerst richting Schotland, Griekenland en Andorra. Ik ben zeer benieuwd naar deze bestemmingen. Bij Schotland gaat de noppenfiets mee (BMW F650 GS Dakar); de trailpaden op en gaan. De overige bestemmingen zijn voor de Ducati. Ik kan niet wachten.

 

Heb jij ook een leuke rit met de motor gemaakt of heb je een ander leuk idee ? Tip de redactie en volg ons ook op facebook en instagram

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *