AllesEventsMotorkledingRijtesten

Wat is het verschil tussen een goedkope helm en dure motorhelm?

Het uitzoeken van de juiste helm is vaak een hele klus. Kies je voor een goedkope helm of juist een dure? En is een dure hem daadwerkelijk beter dan een goedkoper model? Lees snel verder om te weten wat het verschil is en klik op de video voor meer uitleg!

Op zoek naar de juiste motorhelm? Ga naar Voordeelhemen, zij hebben een zeer uitgebreide helmencollectie en kunnen je voorzien van deskundig advies!

Goedkoop is duurkoop?

Voor veel producten geldt, goedkoop is vaak duurkoop. Het belangrijkste is dat de motorhelm goed beschermt en veilig is! De vraag is natuurlijk “beschermt een helm van 50,- euro  even goed als een helm die 1400 euro kost?”.  Het verschil tussen een dure- en goedkope helm scheelt soms honderden euro’s!  Dus wat is nou precies het verschil? In onderstaande video van Voordeelhelmen wordt het allemaal haarfijn uitgelegd!

Waar moet je op letten bij het kopen van een helm?

Heb je wel eens gehoord van het ECE keurmerk? Dit is een geregistreerd keurmerk, waarbij de helm is onderworpen aan diverse val en stoot scenario’s die je op de motor kunt tegenkomen. Met het ECE keurmerk worden in een laboratorium allerlei testen gedaan om te kijken of de helm veilig is. Je kunt er dus vanuit gaan dat de helm goed beschermt tegen de meest voorkomende val- en stootscenario’s. Meer tips vindt je in onderstaande video of ga naar het YouTube-kanaal.

Wist je dat?

Mocht je ooit met je motor gevallen en met je helm de grond of iets anders geraakt hebben, dan wordt er geadviseerd om de helm weg te gooien. Dat geldt ook als je de helm een keer uit je handen hebt laten stuiteren. De reden om de helm weg te gooien is dat de binnenschaal kapot is. Dat kun je niet altijd zien aan de buitenkant, maar kan jou een hoop leed voorkomen. Stel je zou een tweedehands helm kopen dan is dit ook echt een aandachtspunt! Wist je dat een motorhelm na 5 jaar aan vervanging toe is, omdat het materiaal uitdroogt en verouderd?

Wil je meer tips over het kopen van de juiste helm? Ga dan naar het Youtubekanaal van Voordeelhelmen of neem contact op met Voordeelhelmen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *