AllesInspirerend

Vrouwen in de Motorsport: Mallory Dobbs racet in het WorldWCR

Het is bijna zover! Op 14 tot 16 juni zullen de eerste races van het Women’s Motorcycling World Championship (WorldWCR) verreden worden op het circuit van Misano. Mallory Dobbs is één van de 24 vrouwen die deelnemen aan dit nieuwe kampioenschap. Afgelopen weekend werd Mallory tijdens de MotoGP op het Circuit of the Americas (Texas) geïnterviewd over haar voorbereiding en deelname aan dit kampioenschap. Je leest het interview hier!

Redactie: Sonja Sinot-de Bruijn

Bron: WorldSBK

Hoe spannend is het om deel uit te maken van het nieuwe FIM Women’s Circuit Racing World Championship?

Het is een grote eer. Ik dacht niet dat het mogelijk zou zijn. Ik had niet gedacht dat ik het echt zou doen. Ik ben er zo enthousiast over. Ik praat er nu al over sinds eind januari. En ik heb zoiets van, nou ja, ik heb het er nu al drie maanden over en ik ben gewoon klaar om te gaan rijden, weet je. Zoals elke racer willen we altijd gaan rijden. Ik ben zo blij en vereerd dat ik hier deel van uit mag maken.

Lees hier alles over het WorldWCR!

Hoe verlopen de voorbereidingen voor het kampioenschap?

Geweldig. We hebben echt op en buiten de baan getraind, en gewoon zoveel mogelijk gereden. Wat fitnessactiviteiten zoals hardlopen, cardio… We hebben nog niet veel op de baan kunnen trainen op een R7; we hebben geprobeerd een testfiets in Amerika aan te schaffen, wat een beetje moeilijk is. Dus ja, het was goed, maar ik wou dat we meer konden rijden, maar we komen er wel. Het duurt nu nog maar een maand voordat we in Cremona zijn.

Racen in Europa is een grote stap voor jou. Hoe erg kijk je daar naar uit?

Het is, o, zo spannend. Ik ben eigenlijk nog nooit in Europa geweest. Ik heb de Verenigde Staten twee keer in mijn leven verlaten… naar Mexico. Het is dus echt spannend om naar Europa te gaan en al deze verschillende plaatsen te zien en naar enkele iconische racebanen te gaan. Cremona is nieuw, maar Misano, Portimao… al deze plaatsen die je op tv ziet met de MotoGP-jongens en nu mag ik erop rijden.

Is het in dit stadium mogelijk om verwachtingen of doelen te hebben voor dit eerste seizoen?

We hebben veel doelen. We hebben onze lat uiteraard behoorlijk hoog gelegd. Ik heb het afgelopen seizoen een heel jaar in MotoAmerica geracet op een Supersport-motor, dus ik heb behoorlijk hoge verwachtingen van mezelf. Er zijn niet veel mensen die mij en mijn verwachtingen kennen en ik heb nog nooit met een van de andere meiden geracet. Voor mij persoonlijk zijn de verwachtingen hooggespannen. Als we daar aankomen, zal het gaan gebeuren, zodra we op het circuit komen en we beginnen tijden te rijden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mallory Dobbs (@maldobbs126)

Meer over Mallory Dobbs

Mallory Dobbs komt uit Olympia, Washington (VS) en is een ervaren ingenieur, wereldkampioen paardenshows en motorrijinstructeur op 2Fast Track Days. Met haar teamgenote Lissy Whitmore neemt ze vanaf 2024 deel aan het FIM Women’s Circuit Racing World Championship voor Sekhmet Racing. Mallory begon haar racereis bij de WMRRA (Washington Motorcycle Road Racing Association) en ze nam deel aan MotoAmerica Supersport in 2022. In 2023 overwon Mallory diverse uitdagingen en eindigde in de top 10 van het Superhooligan-kampioenschap.