InspirerendMotornieuws

Yvette strijdt voor meer vrouwen in de ledenraad van KNMV

‘Het wordt hoog tijd dat er meer vrouwen in de ledenraad komen van de KNMV, de landelijke belangenvereniging voor motorrijders, dacht Yvette Eshuis. Ze rijdt ruim vijftien jaar motor en heeft net een Motoguzzi V7 aangeschaft. “Ik zag de oproep van de KNMV voor nieuwe leden. Juist omdat ik een vrouw ben, wil ik graag in de ledenraad. Er zit nu één vrouw in, dat is veel te weinig. Er moet een goede mix zijn van mannen en vrouwen. Niet zo’n mannenbolwerk”, vertelt Yvette.

Redactie: Simone Vos
Meer vrouwen in de ledenraad van KNMV: Stem hier op Yvette Eshuis  p.s je moet wel lid zijn van KNMV om te kunnen stemmen. 

Begin oktober meldde Yvette zich aan, met een korte, maar heldere motivatie: ‘Ik wil opkomen voor de belangen van motorrijders en daarnaast meer bekendheid generen voor belangrijke thema’s voor hen. Ik denk daar vanuit mijn journalistieke en communicatie-achtergrond een goede bijdrage aan te kunnen leveren’. Nu staat ze, met nog twintig kandidaten, op de website van de KNMV. Leden van de vereniging kunnen stemmen en er zijn dertien plekken in de ledenraad te vergeven.

Motormeiden bij een training van KNMV
Meer motormeiden

“Ik heb het idee dat er steeds meer vrouwen motorrijden. Op campings, maar ook onderweg zie ik meer meiden en dat vind ik heel leuk. Ik vind het fijn om met vrouwen te rijden, die zijn vaak net wat rustiger en ik ben zelf ook een rustige rijder”, vertelt Yvette. “Een betere vertegenwoordiging van vrouwen in de ledenraad mag dus wel. Ik vind dat die mix er in de hele samenleving moet zijn, niet alleen in de vereniging. Vrouwen kijken net op een andere manier naar situaties en voor het evenwicht is het fijn om mannelijke en vrouwelijke stemmen te horen.”

Geen aparte groep

“Ik wil de groep vrouwen die motorrijdt niet apart positioneren, we zijn gewoon motorrijders, maar we hebben wél een stem. Uiteraard zijn er bepaalde thema’s waarover vrouwen onderling meer zullen praten, zoals kleding of de manier van rijden en hoe je make-up er aan het einde van de dag uitziet als je hebt motorgereden”, lacht Yvette.

Yvette Eshuis met haar Motoguzzi V7 
Veiliger motorrijden

Het behartigen van de belangen van alle motorrijders is voor Yvette het grootste doel. “Veel mensen die niet motorrijden, hebben niet door dat bepaalde situaties gevaarlijk zijn voor ons. De gemeente had een tijd geleden ineens een drempel midden in een bocht gelegd, dat is voor mij even schrikken. Daar denkt de gemeente dan niet over na, dat motorrijders daar op geattendeerd moeten worden”, gaat ze verder.

De KNMV heeft veel leuke motorcursussen om up-to-date de weg op te gaan!

“Ik wil graag met Rijkswaterstaat en gemeenten in gesprek gaan om kleine aanpassingen door te voeren. Daarnaast hoop ik het beeld dat sommigen van motorrijders hebben, wat bij te stellen. Een aantal groepen zorgt er soms voor dat motorrijders negatief in het nieuws komen. Terwijl er zoveel mensen zijn die net als ik, gewoon lekker willen toeren. Die positie van motorrijders mag anders en daar ga ik me sterk voor maken als ik word gekozen.”

Wil je op Yvette stemmen? Dat kan nog tot en met 9 december 2020 op de website van de KNMV. Lees ook het artikel over de KNMV-training die Motormeiden in 2019 uitprobeerde. Altijd op de hoogte blijven van het motornieuws, leuke winacties en toffe verhalen? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *