MotornieuwsRijtestenTravel

Zakenvrouwen op een motor van de zaak

Zakelijk motorrijden krijgt steeds meer bekendheid en dat is niet zonder reden: een motor van de zaak is onderaan de streep goedkoper dan een auto, het is makkelijker vanwege de files en veel leuker!  Lees snel verder hoe het werkt!

Er zijn steeds meer vrouwen die motor rijden en ook een succesvolle carrière hebben.  Daarmee neemt ook het aantal zakelijke motorrijdsters toe. We gaan in gesprek met Guido Slager van MotorenLeasen, die uitlegt hoe zakelijk leasen met een motor werkt.

Financial Lease: hoe werkt dat?

Iedere vrouw die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel kan in aanmerking komen voor een zakelijke motorfiets. Financial Lease is de meest voorkomende vorm van leasing voor motoren. Doordat je als leaserijdster direct economisch eigenaar bent van de motor profiteer je bij Financial Lease van de fiscale voordelen zoals btw-aftrek en investeringsaftrek.

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een lening, voor een object (motor), op uw bedrijf met of zonder slottermijn. In het termijnbedrag zit een rente- en een aflossingscomponent. Na het voldoen van de termijnbedragen gaat het juridisch eigendom van de motor over op de lease. Een motor van € 5.000,00 kan je al leasen voor € 80,00 per maand over een looptijd van 60 maanden.

View this post on Instagram

#harleydavidson #commercial #financiallease #harley

A post shared by MotorenLeasen.nl (@motorenleasen.nl) on

Ervaringen van zakelijke motorrijdsters

Een van de grootste ergernissen van de grote stad, is het zoeken van een parkeerplaats en muurvaste files. Marieke is zelfstandig ondernemer en heeft haar administratiekantoor in de hoofdstad Amsterdam. Zij gebruikt haar motor ook voor de  zaak:

voor het bezoeken van mijn klanten in de stad gebruik ik mijn Triumph Street Triple R, ideaal en altijd parkeerplek voor de deur’. 

Ook Antoinette ziet de voordelen van zakelijk leasen. Ze werkzaam als grafisch vormgever bij een bedrijf:  ‘Met een motor van de zaak heb ik geen fiscale bijtelling. Ik betaal enkel een vergoeding aan mijn bedrijf voor de privé gereden kilometers”.

Voordelen van zakelijk leasen

  • Je hoeft geen kilometerregistratie bij te houden. Voor een motor op de zaak geldt een omgekeerde bewijslast. Als jij aangeeft dat je 1000 km privé hebt gereden op de motor dan is het aan de belastingdienst om aan te tonen dat dit niet zo is als zij het er niet mee eens zijn.
  • Je bent sneller op afspraken en parkeert voor de deur. Zo is de filedruk in 3e kwartaal 2018 met 13% toegenomen, daar heb jij minder last van op de motor!
  • Het is plezierig!

Heb je interesse neem neem contact op met MotorenLeasen.nl. Wil je niets missen?  Volg Motormeiden ook op facebook en instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *