Kun je het vliegtuig in met je motorhelm?

We gaan een weekendje naar Italië naar de Moto Guzzi Openhouse en we mogen ook een motortesten aan het Comomeer (OH MY GOD!). We nemen de proef op de som en gaan met alleen handbagage het vliegtuig in. Maar ja, hoe nemen we de helm mee in het vliegtuig?

Redactie: Richelle van der Mijden
Fotoheader: Pixiemedia

Wat nemen we mee?

De weekend trip naar dit gave motorfestival van  Moto Guzzi duurt 2 nachten. Het belangrijkste is, dat we veilig kunnen motorrijden op locatie. Ik stap het vliegtuig in met mijn kevlarjeans en motorjas zodat er in de handbagage genoeg ruimte overblijft voor andere spullen. Uiteraard gaat ons Motormeiden T-shirt mee en we hebben een heel handig travelpakket van Hema! Het ruikt heel lekker en is in klein formaat: Een parfum on the go, heerlijk ruikende foam en gezichtreinigende producten. Zo komen we fris en fruitig aan op onze bestemming! Maar wat doen we met de helm?

2 t-shirts | mini Showermouse Hema | micellar water 3-1 Hema |Colour lip balm rose Weleda |2 in 1 reiniging Weleda | parfum on the go Hema
Mag het nu wel of niet

In eerder artikel schreven we al over het meenemen van je motorpak in het vliegtuig.Hierin werd al duidelijk dat elke maatschappij zijn eigen regels hanteert voor het meenemen van bagage en accessoires. Check dus altijd vooraf goed voorwaarden. Wij vliegen met KLM en bij hen mag je 1 stuks bagage en 1 accessoires meenemen. Mijn gouden, glitterbol gaat dus in de helmzak en mee het vliegtuig in! 

bij de douane alles uit?

Na het inchecken volgt uiteraard de ronde door de douane. Dit is altijd al een ding, maar vandaag zijn de bakken waar onze spullen in gaan niet aan te slepen. Al hebben we onze zomerjas aan, deze neemt toch aardig wat ruimte in beslag. Ook de motorlaarzen moeten natuurlijk uit, al denk ik dat aanhouden een veiligere optie is gezien de lucht die nu vrij komt, de reizigers onwel maakt. De handbagage en de helm gaat in een bak en nu maar hopen dat het poortje groen licht geeft! Ik vond dit erg spannend, maar alles ging goed, men let er alleen op of er rare dingen te zien zijn in de helm, zoals drugs of wapens.

Helm past niet in handbagage vak!

De helm past helaas niet in het handbagage vak. Wat nu?! Opzetten? Gelukkig past de helm onder de stoel en kunnen we hem zo netjes meenemen. Op naar onze bestemming en daar een heerlijk rondje rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *