AllesInspirerend

Interview: Vlaamse agente Gegillian ‘Motorrijden is voor mij meer dan alleen een hobby’

De Vlaamse Gegillian (27) uit Mechelen werkte bij de Belgische Politie en gooide het roer onlangs helemaal om. Door het behalen van haar motorrijbewijs is er een nieuwe wereld voor haar open gegaan. Ik heb nu mijn eigen frietkot (snackbar). Met een sprankeling in haar ogen vond Gillian haar ultieme droommotor, de Kawasaki Z650. Voordat ze zelfs haar motorrijbewijs behaalde. En alsof het lot het zo had bepaald, slaagde ze met vlag en wimpel voor haar praktische rijexamen op haar gloednieuwe Kawasaki. 

Wil je ook een leuk interview op Motormeiden? Stuur een mailtje naar redactie@motormeiden.tv
Volg Gillian: bikergirl Gegillian / Boekpatat – Lier (
Belgie)

Waarom ben je gaan motorrijden?
Motorrijden is voor mij meer dan alleen een hobby of een manier van transport. Het is een manier van leven geworden. Het gaat over het beleven van vrijheid, het ontdekken van nieuwe plaatsen en ervaringen, het delen van een gemeenschappelijke passie met andere rijders. Het is een manier om te ontsnappen aan de dagelijkse routine en om de wereld op een andere manier te ervaren.

Wat staat er op je bucketlist?

Ik kan niet wachten om nieuwe wegen te ontdekken en nieuwe avonturen te beleven op mijn motor. Mijn motor heeft me de meest verrassende juweeltjes van België laten ontdekken, van de bruisende straten van Brussel tot de prachtige kustlijn en de historische charme van Antwerpen.

Dit jaar ben ik klaar om mijn grenzen te verleggen en een avontuurlijke tocht te maken naar een zonnige bestemming, ver weg van de vertrouwde wegen en bekende landschappen.
De keuze tussen de betoverende zuidelijke regio’s van Frankrijk, de prachtige landschappen van Italië of het levendige Spanje is nog niet gemaakt. Maar misschien besluiten we wel om de ultieme uitdaging aan te gaan en op weg te gaan naar het idyllische Sardinië.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Als politieagente in de provincie Antwerpen is het mijn passie om de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap te beschermen. Maar naast deze veeleisende job heb ik nog een andere passie ontdekt: het maken en verkopen van mijn eigen handgemaakte geurkaarsen.

Het is voor mij een manier om te ontspannen en mijn creativiteit te uiten, en tegelijkertijd kan ik anderen laten genieten van de warmte en sfeer die de kaarsen creëren. Het is misschien een onverwachte combinatie maar voor mij vullen deze twee passies elkaar perfect aan en helpen ze me om zowel professioneel als persoonlijk te groeien.

Je vindt de link naar mijn website onderaan het artikel, dus neem zeker een kijkje voor meer informatie over mijn producten.

 

Raad je iedereen het aan om een motorrijbewijs te behalen?
Nu, een paar jaar later, kan ik met trots zeggen dat het behalen van mijn motorrijbewijs een van de beste beslissingen is die ik ooit heb genomen. Het gevoel van vrijheid dat ik ervaar tijdens het rijden is onbeschrijfelijk. De wind door mijn haren, het geluid van de motor en de mooie omgeving die aan me voorbij trekt. Ik voel me als een vogel die door de lucht vliegt. Ik kan het iedereen aanraden die ook benieuwd is naar het gevoel dat het motorrijden met zich meebrengt. Het brengt mij rust als ik een drukke werkdag heb gehad.

Ging alles even makkelijk?
Natuurlijk waren er ook momenten waarop ik het moeilijk had. Het onder de knie krijgen van de technieken vergde veel oefening en geduld. En ook op de weg is het soms spannend om tussen al het verkeer te manoeuvreren. Maar ik ben blij dat ik doorgezet heb, want nu kan ik genieten van het gevoel van vrijheid en avontuur dat het motorrijden met zich meebrengt.

Wil je je hondjes ook mee op de motor nemen?
Hoewel ik graag mijn dwergteckel zou meenemen op de motor, ben ik toch terughoudend vanwege de angst dat een hondenrugzak zou scheuren tijdens een rit.  Dus voor nu houden we het maar op lekker wandelen samen.

Heb jij je droommotor gevonden?
Het avontuur van het zoeken naar de perfecte motor was een reis vol spanning en sensatie. Ik heb talloze modellen getest en onderzocht en dan eindelijk vond ik mijn droommotor: de Z650 Kawasaki. Het was liefde op het eerste gezicht en ik wist meteen dat deze motor de perfecte match was voor mij.

Lees ook: Review Kawasaki Z650

Waarom heb je deze motor gekozen?
Het beste van alles was dat deze motor perfect paste bij mijn lengte. Dit leerde me dat het niet nodig is om onzeker te zijn over je lengte, want er is altijd een motor die perfect past bij jouw lichaam en persoonlijke voorkeuren.